Σκόπια: Ο Μητσοτάκης επιδιώκει την παραίτηση Τσίπρα και Καμμένου για το όνομα




«Ο Μητσοτάκης επιδιώκει την παραίτηση του Τσίπρα και του Καμμένου λόγω της διαφωνίας του ονόματος»

Δεκέμβριος 23, 2017. 18:01

Σκόπια.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία, ζητά από την κυβέρνηση Τσίπρα να παρουσιάσει  μια ενιαία και σαφή θέση στο όνομα του βόρειου γείτονα, σημειώνει το σκοπιανό Sitel και συνεχίζει:



Αν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας δεν μπορούν να οικοδομήσουν μια κοινή θέση για ένα σημαντικό εθνικό θέμα, όπως το όνομα, τότε να παραιτηθούν, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Το Βήμα’.


Η αντίδραση του Μητσοτάκη ήρθε μετά από τη δήλωση του Καμμένου που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν  θα  συμφωνούσαν σε όνομα που θα περιείχε τη λέξη Μακεδονία.


«Ας υπενθυμίσουμε στον Τσίπρα και τον Καμμένο να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα. Είναι στην εξουσία και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν σε διαπραγματεύσεις, όχι να κάνουν αντιπολίτευση. Τους περιμένουμε, αν εξακολουθούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, να βρουν μια κοινή θέση για το όνομα του βόρειου γείτονα», ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.


Από το γραφείο του Τσίπρα οι κατηγορίες του Μητσοτάκη θεωρήθηκαν  επιπόλαιες.


Ορισμένα εθνικά ζητήματα δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με στενές θέσεις των κομμάτων, σύμφωνα με δήλωση του υπουργικού συμβουλίου. 


«Εάν έχετε μια σαφή θέση στο όνομα να την πείτε στον ελληνικό λαό», είπε ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr