Σκόπια: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν δημοψήφισμα με το όνομα- «Κεντρική Δημοκρατία των Βαλκανίων»



"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν δημοψήφισμα για το όνομα "Κεντρική Δημοκρατία των Βαλκανίων"

Δεκέμβριος 29, 2017. 20:29


Σκόπια.


Η τηλεόραση Sitel των Σκοπίων αναφέρεται σε δηλώσεις και δημοσιεύματα στην Ελλάδα που αναφέρονται  στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος.
Έτσι: 


Οι αρχές της Αθήνας, λένε ότι το επόμενο έτος υπάρχει ευκαιρία να επιλυθεί τη διαφωνία του ονόματος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της Άλφα, λέει ότι το πρόβλημα των 25 ετών  το κληρονόμησε η κυβέρνηση  από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τώρα ανοίγεται ένα παράθυρο ευκαιρίας για το ζήτημα  αυτό να βγει από την ημερήσια διάταξη.


Κανείς δεν γνωρίζει…


Αλλά, και ο ίδιος δεν γνωρίζει πως μπορεί να γίνει αυτό αφού στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού ο καθένας έχει τη δική του άποψη για τα πώς πρέπει να μοιάζει το νέο όνομα του γείτονα (…)

Η «Κεντρική Δημοκρατία των Βαλκανίων»…


Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο μικρός εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, προτείνει τον όρο  « Κεντρική  Δημοκρατία των Βαλκανίων» και αντιτίθεται σθεναρά σε όνομα με τη λέξη Μακεδονία.


Σγουρίδης όχι στο ‘Μακεδονία’


Αυτή η χώρα μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και η ένταξή της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα είναι παραγωγική για την περιοχή. Κατά συνέπεια, δεν θα πρέπει να προσδίδει αλυτρωτισμό και ως εκ τούτου προτείνουμε το όνομα Κεντρική Δημοκρατία των Βαλκανίων, λέει ο Παναγιώτης Σγουρίδης από τους ‘Ανεξάρτητους Έλληνες’ στο ράδιο Φόκους.



Μπγιάλας χρησιμοποιούμε το ‘Μακεδονία’…


Αλλά, σε αντίθεση με αυτόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας, αναφέρει ότι η Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία στον σημερινό όρο ΠΓΔΜ και επιπλέον, 120 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη χώρα αυτή με τον όρο Μακεδονία, όπως είπε στο ράδιο Φόκους της Θεσσαλονίκης.

και η Ν.Δ. ...

Μια τέτοια διαφωνία μεταξύ των εταίρων του συνασπισμού, η αντιπολίτευση τη θεωρεί απαράδεκτη.
Η Μαρία Σπυράκη, εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,  προέτρεψε την κυβέρνηση της Αθήνας να φύγει εάν δεν μπορεί να έχει μια ενιαία στάση στο θέμα.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr