Διασπάται η αντιπολίτευση στην Αλβανία



Οι έξι επικεφαλής μικρών κομμάτων συναντήθηκαν να συζητήσουν, ενδεχομένως, για μια νέα πολιτική έκφραση

Δεκέμβριος 20, 2017. 09:07

Τίρανα.
 
Το μέτωπο της αντιπολίτευσης στην Αλβανία διασπάται. Υπάρχουν 6 επικεφαλής κομμάτων της αντιπολίτευσης οι οποίοι διαφωνούν με τη γραμμή του ακολουθούν τόσο το Δημοκρατικό Κόμμα- PD, όσο και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση- LSI.

Πριν από δύο ημέρες οι επικεφαλής Μπαμίρ Τόπι, Ντασαμίρ Σέσι, Μπεν Μπλούσι, Ναρντ Ντόκα, Αγκρόν Ντούκα και ο Βαγγέλης Ντούλε βρέθηκαν και συζήτησαν ενδεχομένως τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου.


«Οι Ντόκα, Σέσι και Ντούλε έχουν εκλεγεί βουλευτές χάρη στη  λίστα του επικεφαλής του PD, Μπάσα, αλλά προφανώς η ‘συμφωνία συνεργασίας τους’ έχει λήξει, γράφει το δημοσίευμα.


Αυτό εμφαίνεται επιπλέον επειδή κανένας τους δεν ήταν παρών στη χθεσινή διαμαρτυρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πραγματοποιήθηκε από το PD  και το LSI, αλλά και από τον ρεπουμπλικάνο επικεφαλής Φατμίρ Μεντίου.


Οι έξι αρχηγοί των κομμάτων φαίνεται ότι δεν συμφωνούν με τη σκληρή γραμμή αντιπολίτευσης που ακολουθεί το Δημοκρατικό Κόμμα.


(Στοιχεία από newsbomb.al)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr