ΥΠΕΞ Σερβίας: Η Ελλάδα και η ΕΕ αντιδρουν γιατί τα Σκόπια δεν τα λέμε FYROM



«Ντάτσιτς: Η Ελλάδα και η ΕΕ αντιδρούν γιατί τη (ψευδο) «Μακεδονία» δεν την λέμε πΓΔΜ»

Δεκέμβριος 27, 2017. 16:34

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε χθες το βράδυ ότι τα Σκόπια πιστεύουν ότι  εργάζεται εναντίον αυτού του κράτους, άσχετα από το ότι αρκετές φορές το έχει αρνηθεί.



"Δεν υπάρχει προειδοποίηση από την ΕΕ επειδή χρησιμοποιούμε τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Έχουμε προβλήματα με τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ… αυτοί λένε ότι πρέπει να λέμε FYROM".
"Ωστόσο δεν  ‘χτυπούν το κεφάλι τους’ που εμείς αναγνωρίσαμε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα. Οι Έλληνες, όμως  είναι θυμωμένοι,  και η ΕΕ είναι θυμωμένη, εντούτοις τα Σκόπια ψηφίζουν για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην ΟΥΝΕΣΚΟ (που εμείς προσπαθούμε να εμποδίσουμε).


"Θέλετε να είμαστε φίλοι; Να είμαστε, αλλά πρέπει αυτό να είναι αμοιβαίο", είπε ο Ντάτσιτς σε συνέντευξη του στην τηλεόραση  ‘Χέπι’.


Ο ίδιος επεσήμανε ότι «οι περιφερειακές διενέξεις θα διαρκέσουν όσο συνεχίζονται οι λόγοι για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στα Δυτικά Βαλκάνια.


«Τα προβλήματα έχουν δημιουργήσει τους πολέμους στα Βαλκάνια (στη δεκαετία του 1990) και δεν έγιναν αυτοί εξαιτίας των Σέρβων, αλλά λόγω των ανεπίλυτων ζητημάτων στα Βαλκάνια. Αν οι μεγάλες δυνάμεις δεν το καταλαβαίνουν, έχουν πρόβλημα και θα έχουμε την ίδια κατάσταση», τόνισε.


(Στοιχεία από alsat-m.tv)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr