Κοσσυφοπέδιο: Οι Αλβανοί είναι εναντίον ενός Ειδικού Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου του UCK




“Ο Χαραντινάι κατά Ειδικού Δικαστηρίου στο Κόσοβο”      

                                         
Δεκέμβριος 24, 2017. 19:18


Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, δήλωσε ότι αντιτίθεται στην ίδρυση Ειδικού Δικαστηρίου στο Κοσσυφοπέδιο.



Η εφημερίδα «Ζέρι»/ ‘Zëri’, της Πρίστινα, γράφει ότι ο  Χαραντινάι, στην τελευταία σύνοδο της ηγεσίας του κόμματος του που έγινε με θέμα το Ειδικό Δικαστήριο στο Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ότι είναι εναντίον αυτού του δικαστηρίου.


«Τόσο όσο ήμουν στην αντιπολίτευση, όσο και από αυτή τη θέση, το κόμμα AAK και εγώ προσωπικά,  είμαστε εναντίον ενός Ειδικού Δικαστηρίου στο Κοσσυφοπέδιο. Δεν αλλάζουμε τη στάση μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου.


 Η εφημερία «Express» εξάλλου,  ανέφερε ότι πριν από δύο ημέρες, 43 βουλευτές του Κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου υπέγραψαν αίτημα για ανάκληση του Ειδικού Δικαστηρίου, αλλά η διαδικασία δεν έχει εφαρμοσθεί πλήρως, δεδομένου ότι  η προεδρία του Κοινοβουλίου δεν είχε απαρτία. Οι Δημοκρατικοί της ‘Δημοκρατικής Συμμαχίας’ και η «Αυτοδιάθεση», ήταν αντίθετοι με το αίτημα αυτό.


Η ίδια πηγή αναφέρει ότι πίσω από αυτήν την αναφορά, βρίσκεται  ο  πρόεδρος του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ο πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Καντρί Μπεϊσέλι, που και οι τρεις είναι κατηγορούμενοι  από το Δικαστήριο, το οποίο συστάθηκε για να διερευνήσει ορισμένες κατηγορίες του Ντίκ Μάρτι, για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από διοικητές του UCK κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά, τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου.


Τα μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου αναφέρουν τις δηλώσεις του προέδρου της διερευνητικής επιτροπής  για το Κόσοβο και τη Σερβία, Μίλοβαν Ντρέτσουν, ο οποίος εκτιμά ότι η αναστολή του Ειδικού Δικαστηρίου για  τα εγκλήματα των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο θα αποσταθεροποιήσει το Κόσοβο.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr