Σκόπια: Ο Νίκολα Γκρούεφσκι ανακοίνωσε την παραίτησή του- Αποχωρεί από την ηγεσία του VMRO-DPMNE




«Ο Γκρούεφσκι ανακοίνωσε την παραίτησή του- αποχωρεί από το τιμόνι του VMRO-DPMNE», σημειώνει η Sitel.


Δεκέμβριος 1, 2017. 22:02


Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του VMRO-DPMNE ανακοίνωσε σήμερα την απόσυρσή του από τη ηγεσία αυτού του πολιτικού σχηματισμού.


Μετά από 14 χρόνια ως επικεφαλής, ο αρχηγός του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης σε συνέντευξή στην ‘Κουρίρ’ δήλωσε ότι παραιτείται από τα σώματα του κόμματος. Πρόσθεσε ότι περιμένει να εκλεγεί  ο νέος πρόεδρος σε έκτακτο συνέδριο.


«Μετά τον πρώτο γύρο των (δημοτικών) εκλογών, είπα με σαφήνεια ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι ο πλέον υπεύθυνος. Στη συνέχεια, σε τηλεοπτική συνέντευξη, διευκρίνισα ότι πάντοτε σε μια ομάδα που αγωνίζεται, είτε αυτή είναι αθλητική, πολιτική, επιχειρηματική ή παρόμοια, τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει εξ ορισμού ο επικεφαλής.


»Εκείνοι που με γνωρίζουν καλά και όσοι καταλαβαίνουν τα πολιτικά μηνύματα, με εννοούν. Ανεξάρτητα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της ανάλυσης των (δημοτικών) εκλογών, ανεξάρτητα εάν η ενοχή μου είναι μικρή στα αποτελέσματα ή ακόμη και αν διαπιστωθεί ότι  δεν υπάρχει αντικειμενική ευθύνη για την ήττα, εγώ δώσω την παραίτησή μου ενώπιον των φορέων του κόμματος. Το κόμμα, σύμφωνα με το καταστατικό του θα πρέπει να οργανώσει έκτακτο συνέδριο, το οποίο εκτός από την ανάλυση των αποτελεσμάτων των εκλογών θα επιλέξει  και τον νέο επικεφαλής του VMRO-DPMNE».


(Στοιχεία από sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr