Σκόπια: Το VMRO-DPMNE σε εκλογές για νέο πρόεδρο




«To VMRO-DPMNE σε έκτακτο συνέδριο στις 22 και 23 Δεκεμβρίου- Ποιος θα αντικαταστήσει τον Γκρούεφσκι στην ηγετική θέση;»

Δεκέμβριος 11, 2017. 20:23

Μετά από 14 χρόνια ο ηγέτης του κόμματος, Νίκολα Γκρούεφσκι, εγκαταλείπει  τη θέση του προέδρου. Η παραίτηση του Γκρούεφσκι στην Κεντρική Επιτροπή παρουσιάσθηκε ως ηθική πράξη και ευθύνη για την ήττα στις τελευταίες εκλογές και πρότεινε στα μέλη του κόμματος να συγκαλέσουν έκτακτο συνέδριο για να εκλέξουν νέο επικεφαλής του VMRO-DPMNE.



Το ανώτατο όργανο του κόμματος αποδέχθηκε αυτήν την πρόταση με συντριπτική πλειοψηφία.
Η απόφαση του Κογκρέσου ανοίγει επίσημα τον αγώνα για νέο αρχηγό κόμματος. Ήδη δύο μέλη ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους.


Αναμένεται, σημειώνει η σλαβική Sitel των Σκοπίων,  ότι και άλλα μέλη θα θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής, μεταξύ αυτών και υπουργοί που διετέλεσαν στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι.


Στα τριάντα χρόνια της ιστορίας του, το VMRO-DPMNE, είχε μόνο δύο προέδρους. Τον Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι από το 1990 έως το 2003 και τον Γκρούεφσκι από το 2004 έως σήμερα. Το VMRO-DPMNE κυβέρνησε τη χώρα συνολικά 11 χρόνια.


Σε έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Δεκεμβρίου, θα εκλεγεί ο αντικαταστάτης του  Γκρούεφσκι.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr