Ιρανική Αντιπολίτευση: 3 εκατ άνθρωποι κοιμούνται πεινασμένοι κάθε βράδυ




Ιανουάριος  4, 2018. 18:34

Ο Σαΐντ Λαϊλάζ, ένας  μεταρρυθμιστής οικονομολόγος, ο οποίος πέρασε ένα μέρος της ζωής του στη φυλακή  για δεσμούς του, με τους μεταρρυθμιστές του Ιράν, αποκάλυψε ότι πάνω από 30 εκατομμύρια Ιρανοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.


«Περίπου 3 εκατομμύρια Ιρανοί κοιμούνται κάθε βράδυ πεινασμένοι», αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δηλώσεις του Λαϊλάζ, προσθέτοντας ότι οι Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν παραδεχθεί ότι περίπου 12 εκατομμύρια Ιρανοί από το σύνολο των 81 εκατομμυρίων του  πληθυσμού ζούν σε ακραία φτώχεια.


Η φτώχεια και η ανεργία στο Ιράν αυξάνεται συνεχώς σε μια εποχή που η ιρανική κυβέρνηση έχει αποτύχει να κάνει κέρδη μετά την πυρηνική συμφωνία του 2015.
 Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι η αχαλίνωτη διαφθορά, για την οποία στην προεκλογική εκστρατεία του ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί είχε πει κατηγορηματικά ότι θα την εξαλείψει.


Σύμφωνα με αναλυτές στο Ιράν, οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κατάσταση στη χώρα,  καθώς επιδεινώνεται η φτώχεια και η ανεργία, γράφει το αιγυπτιακό δημοσίευμα.
(Στοιχεία από youm7.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr