ΗΠΑ: Βοήθεια σε Κούρδους Συρίας 393 εκατ δολαρίων το 2018



«Από τις ΗΠΑ το 2018 για τις SDG βοήθεια ύψους 393 εκατομμυρίων δολαρίων»

Ιανουάριος 3, 2018. 19:15


Βοήθεια 393 εκατομμυρίων δολαρίων θα λάβουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατά το 2018, από το Πεντάγωνο, ένα ποσό αυξημένο στο οποίο περιλαμβάνονται εξοπλισμός, εξελιγμένα  όπλα και αντιαρματικά συστήματα, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα.



Η έγκριση της επιχορήγησης  από τη διαχείριση του Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τη  βοήθεια που αποστέλλεται στη ‘συριακή αντιπολίτευση’ της Ιορδανίας  ανεβάζει το ποσό στα 500 εκατομμύρια δολάρια.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το Πεντάγωνο έχει εγκρίνει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου 269 εκατομμυρίων δολαρίων για το Ιράκ και συνολικά για τις ομάδες της Συρίας  500 εκατομμύρια. Το Πεντάγωνο επίσης προβλέπει αύξηση των μελών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κατά 5 χιλιάδες και αναμένεται να φθάσουν τις 30 χιλιάδες συνολικά.
Σημειώνεται ότι για να είναι ισχυρός ο στρατός αυτός θα πρέπει να ενισχυθεί με τον απαραίτητο οπλισμό και να εκπαιδευτεί κατάλληλα.


(Στοιχεία από το τουρκικό trthaber.com και το κουρδικό nerinaazad.info)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr