Anadolu: Ρώσοι στρατιώτες εγκαταλείπουν την Αφρίν της Συρίας




«Ο ρωσικός στρατός εγκαταλείπει τη συριακή Αφρίν»


Ιανουάριος 19, 2018. 18:12


Ο ρωσικός στρατός εγκαταλείπει τη συριακή περιοχή της Αφρίν, όπου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουν να διεξάγουν αντιτρομοκρατική επιχείρηση, γράφει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu στην ρωσική του έκδοση.



«Σύμφωνα με πηγές από την Αφρίν, το ρωσικό σώμα που βρίσκεται κοντά στο χωριό Κεφέρ Ντιέννε αποσύρεται από την περιοχή σε μικρές ομάδες.


Από την Αφρίν, δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες αποστέλλονται στους οικισμούς Νουμπούλ και Ζάχρα που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του στρατού του Άσσαντ.


Αλλά, στην Αφρίν, εξακολουθεί να υπάρχει και άλλο μέρος του ρωσικού σώματος.

Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Χουλούσι Ακάρ, μαζί με τον διευθυντή της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Χακάν Φιντάν, επισκέφθηκαν τη Μόσχα, όπου είχαν συνάντηση με τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου  της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ.


Κατά τα διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτός από τα στρατιωτικά σχέδια, οι πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία καθώς και οι διαδικασίες της Αστάνα και της Γενεύης.


( Στοιχεία από aa.com.tr)
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr