Με το σύνθημα «Εμείς είμαστε Μακεδονία» αρχίζουν διαδηλώσεις οι Σλάβοι



 «Διαμαρτυρίες κατά της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας  διοργάνωσε η Μακεδονική Διασπορά», έχει τίτλο το σλαβικό δημοσίευμα

Ιανουάριος 27, 2018. 17:35

Σκόπια.

Κάτω από το σύνθημα “Ние Сме Македонија”- «Εμείς είμαστε Μακεδονία», οι Σλάβο Σκοπιανοί  από όλον τον κόσμο θα βγουν στους δρόμους για να προστατεύσουν την ταυτότητα, τη γλώσσα, το όνομα καθώς και να διατηρηθεί η κρατική ενότητα στη χώρα, σημειώνει η σλαβική τηλεόραση ‘Sitel’ των Σκοπίων.


Οι Σλάβοι της Διασποράς, που αυτοαποκαλούνται «Μακεδονική» Διασπορά, "απαιτούν από την κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το όνομά μας και να σταματήσει την περαιτέρω διαδικασία για την έκδοση του αντισυνταγματικού νόμου για τις γλώσσες".


Διαδηλώσεις ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο στη Νέα Ζηλανδία και στο Ισραήλ.

Σήμερα σε κεντρικές τοποθεσίες έγιναν διαμαρτυρίες στην Ελβετία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία και αύριο οι (Ψευδο)'Μακεδόνες',  θα συγκεντρωθούν στη Μάλτα.


Στα Σκόπια, αρκετές πατριωτικές ενώσεις διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από την Συνέλευση για τον ίδιο σκοπό και κατευθύνθηκαν προς τη Λέσχη των Βουλευτών όπου έχει προγραμματισθεί συνάντηση ηγεσίας. Οι πατριωτικές ενώσεις έχουν ανακοινώσει μαζικές διαμαρτυρίες από τη Δευτέρα.



( Στοιχεία από sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr