Σκόπια: Η Δημοκρατική Ένωση ζητά συμβουλευτικό δημοψήφισμα για το όνομα




«Η ΔΣ (ДС) ζητά συμβουλευτικό δημοψήφισμα για το πρόβλημα του ονόματος»


Ιανουάριος 10, 2018. 20:09


Σκόπια.


Η Δημοκρατική Ένωση πιστεύει ότι η επίτευξη συμβιβασμού για να ξεπερασθεί η διαφωνία του ονόματος όπως επιβάλει η Ελλάδα, είναι ένα ζήτημα για το οποίο απαιτείται πολιτική βούληση και πολιτική συναίνεση.

Σύμφωνα με το κόμμα αυτό που συμμετέχει στο συνασπισμό του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, απαιτείται πολιτικό θάρρος, ευθύνη και ηγετικά προσόντα για να επιτευχθεί  η λύση.



«Μια λύση που δεν θέτει σε κίνδυνο την ταυτότητα, τη γλώσσα και την αξιοπρέπεια, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την απελευθέρωση των  ευρωατλαντικών διαδικασιών και η  (ψευδο)«Μακεδονία» να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ.


» Όποια και αν είναι  η συμφωνία συμβιβασμού, η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από το Κοινοβούλιο, φέρνοντας τους εκπροσώπους ενώπιον του λαού με ευθύνη για το μέλλον του κράτους, ως νόμιμοι εκπρόσωποί του».


Η Δημοκρατική Ένωση προτρέπει να εξετασθεί σοβαρά η ιδέα της διεξαγωγής συμβουλευτικού δημοψηφίσματος, στο οποίο οι πολίτες θα δηλώσουν τη θέλησή τους πριν καταλήξουν σε τελική συμφωνία τα Σκόπια και η Αθήνα.


Προσθέτουν ότι το στρατηγικό, εθνικό και κρατικό ενδιαφέρον είναι η χώρα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι πολίτες βρίσκονται πίσω από αυτό το ενδιαφέρον, όπως σημειώνει η σλαβική εφημερίδα.


(Στοιχεία από novamakedonija.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr