«Ο Ράμα ‘αψηφά’ τον Βούτσιτς: Η Σερβία θα ενταχθεί στην ΕΕ όταν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο»




«Ο Ράμα αψηφά τον Βούτσιτς σε συνέντευξη προς τα σερβικά μέσα ενημέρωσης: Η Σερβία θα ενταχθεί στην ΕΕ όταν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο»

Ιανουάριος 25, 2018. 09:16


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα έδωσε συνέντευξη στα σερβικά μέσα ενημέρωσης για την επίσκεψή του στο Νταβός της Ελβετίας, όπου μίλησε για την ένταξη  της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Στην ερώτηση: Αναμένετε ότι η Σερβία και η Αλβανία θα ενταχθούν μαζί στην ΕΕ ή υπάρχουν προβλέψεις ότι η Σερβία μπορεί να εισέλθει στην ΕΕ πριν από την Αλβανία. Τι πιστεύεται για αυτό;


«Πρόκειται για μια διαδικασία με βάση τις αξίες, και καθώς μιλάμε για τη Σερβία είναι μπροστά, επειδή η Σερβία διαπραγματεύεται ήδη και περιμένουμε  (και εμείς) με ανυπομονησία τις διαπραγματεύσεις φέτος. Αλλά είναι ένας υγιής ανταγωνισμός, ας πούμε.

»Η διαδικασία ένταξης βασίζεται στα επιτεύγματα. Θέλουμε να σημειώσουμε πρόοδο και γιατί όχι μελλοντικά να είμαστε στην ίδια θέση και να εισέλθουμε ταυτόχρονα στην ΕΕ, με το δεδομένο, φυσικά,  ότι η Σερβία θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο», είπε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός.

(Στοιχεία από shqiperiaime.info)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr