Η Ρωσία υπαινίχθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται σε επιθέσεις των βάσεων της




Ιανουάριος 9, 2018. 22:04

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπαινίχθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν στις επιθέσεις με επανδρωμένα αεροσκάφη στις βάσεις Χέιμιμ και Ταρτούς στη δυτική Συρία.


«Κατά τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, κατασκοπευτικό αεροσκάφος «Ποσειδώ» της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ έκανε περιπολίες περισσότερο από τέσσερις ώρες σε υψόμετρο 7000 μέτρων μεταξύ «Ταρτούς» και «Χμέιμιμ», ανακοίνωσε το υπουργείο.



Τα σχόλια του Πενταγώνου, ότι η τεχνολογία GPS που χρησιμοποιείται για την πλοήγηση των αεροσκαφών θα μπορούσε να αποκτηθεί μέσω πηγών ελεύθερης πρόσβασης, «ξυπνά ότι μόνο τις ανησυχίες αλλά και το νομικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας», ανέφερε σε δήλωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Περισσότερα από 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στη ρωσική αεροπορική βάση ‘Χμέιμιμ’ και τη ναυτική βάση στην ‘Ταρτούς’, όπως σημειώσαμε.


Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν ορισμένα από τα αεροσκάφη και τα άλλα τα χτύπησαν με πυραύλους. Πρόσθεσε ότι μετέφεραν επαγγελματικά κατασκευασμένα εκρηκτικά και είχαν την τεχνική ικανότητα να επιτελέσουν επίθεση  από  απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων.


(Στοιχεία από dnes.dir.bg, ΒΤΑ)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr