Αρμενία: «Σχεδιάζονται από την Τουρκία επιθέσεις σε τουρκο-αρμένιους που ζουν στην Ευρώπη»




Ο Αρμένης βουλευτής, Γκάρο Πάιλαν, στην τουρκική εθνοσυνέλευση


Ιανουάριος 4, 2018. 18:59


Οι γερμανικές αρχές επιβολής του νόμου ανακοίνωσαν ότι έχουν επίγνωση της δήλωσης του Αρμένιου βουλευτή του τουρκικού κοινοβουλίου, Γκάρο Πάιλαν, σύμφωνα με τον οποίο σχεδιάζονται απόπειρες  δολοφονιών  εναντίον  Τουρκο-Αρμενίων και Τουρκο- Αλεβιτών που ζουν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει το αρμενικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο τη γερμανική «Deutsche Welle».



Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου δήλωσαν ότι παρακολουθούν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές επιθέσεις.


«Γνωρίζουμε τον αναφερόμενο κίνδυνο, παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση. Αλλά, δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα που λαμβάνονται», αναφέρει η δήλωση.


Ο Γκάρο Πάιλαν, Αρμένιος βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου, ανακοίνωσε  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κοινοβούλιο, ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες προγραμματίζονται δολοφονικές απόπειρες εναντίον Τουρκο-Αρμενίων που έχουν φύγει από την Τουρκία και εγκαταστάθηκαν στην Ευρώπη.


Ο Πάιλαν ενημέρωσε ότι οι απόπειρες  δολοφονιών οργανώνονται από μια δομή που λειτουργεί στην Τουρκία.


«Έχω πληροφορίες ότι ορισμένες ομάδες προετοιμάζουν μια επιχείρηση εναντίον Τουρκο-Αλεβιτών και Τουρκο-Αρμενίων που ζουν στην Ευρώπη, καθώς και δημοσιογράφους, συγγραφείς και ακαδημαϊκούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Τουρκία λόγω της εξουσίας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης», δήλωσε ο Πάιλαν, αρνούμενος,  ωστόσο, να ενημερώσει από έλαβε τις πληροφορίες αυτές.


(Στοιχεία από armenpress.am)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr