Τώρα ο «χρονικός» προσδιορισμός επικρατεί στο όνομα των Σκοπίων






«Η Βουλγαρία δεν αποδέχεται «βόρεια γεωγραφική έννοια» στο όνομα της «Μακεδονίας», δήλωσε η Ζαχαρίεβα, γράφει το δημοσίευμα



Ιανουάριος 23, 2018. 17:12


Μετά το γεωγραφικό προσδιορισμό, για τη νέα ονομασία των Σκοπίων, δηλαδή, Βόρεια Μακεδονία ή Άνω Μακεδονία ή Βαρντάρσκα Μακεδονία , τώρα εισήλθε επίσημα και ο ‘χρονικός προσδιορισμός’ στην ονομασία, δηλαδή στο 'Μακεδονία', για να δικαιολογηθεί η πρόταση που θέλουν τα Σκόπια, ως «Νέα Μακεδονία».



Σημειώνεται ότι η Βουλγαρία είχε αντιταχθεί σε σύνθεση της λέξης  «Μακεδονία» με τον προσδιορισμό «Βόρεια».


Η Βουλγάρα υπουργός Εξωτερικών είχε καταστήσει σαφές από τον περασμένο Αύγουστο ότι ονομασία όπως «Βόρεια Μακεδονία» δεν είναι δεκτή από τη Βουλγαρία.


Είχε τότε διευκρινίσει ότι «η Βουλγαρία δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε σύνθεση του ονόματος Μακεδονία, που θα περιέχει τη λέξη «Βόρεια», με το σκεπτικό ότι μια τέτοια απόφαση θα υπονοούσε εδαφικές διεκδικήσεις στα νοτιοδυτικά της χώρας (Μακεδονία του Πιρίν).


Προς το παρόν, δεν έχει αντιδράσει με το «χρονικό προσδιορισμό» της ονομασίας των Σκοπίων, που θα περιέχει οπωσδήποτε τη λέξη Μακεδονία, όπως ανακοινώνεται και από τις δύο πλευρές.

Οι Βούλγαροι γνωρίζουν ότι το όνομα Μακεδονία θα το συνοδεύει ο χρονικός προσδιορισμός «Νέα», που είναι η πιθανή πρόταση που έγινε αποδεκτή από Σκόπια και Αθήνα. Για αυτό άλλωστε και ο μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς στη συνέντευξή του στην τηλεόραση Sitel των Σκοπίων, διαβεβαίωσε με ισχυρό τόνο  στους Σκοπιανούς ότι η ταυτότητα τους ενισχύεται με τη νέα ονομασία που προωθείται ως λύση.


 (Στοιχεία από dnevnik.bg)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr