Διαμαρτυρία Αλβανοτσάμηδων στο Δυρράχιο για τη συνάντηση Μπουσάτι-Κοτζιά



 
Ιανουάριος 20, 2018. 19:43

Καθώς στην Κορυτσά υπάρχει η συνάντηση  μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Αλβανίας και Ελλάδας, Ντιτμίρ Μπουσάτι και Νίκου Κοτζιά, προκειμένου να επιλύσουν τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, στο Δυρράχιο πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.



Εκπρόσωποι της ομοσπονδίας των Αλβανών Τσάμηδων έκανα πορεία στην κεντρική λεωφόρο για να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους στο λεγόμενο πρόβλημά τους.

Προέβησαν σε εκκλήσεις προς όλους τους Αλβανούς να ενωθούν  μαζί τους για τα δικαιώματα των τσάμηδων.

«Δεν απλά ένα θέμα των τσάμηδων, αλλά όλων των Αλβανών», έλεγαν και τόνιζαν ότι:
«Δεν υπάρχει Αλβανία χωρίς το Κοσσυφοπέδιο και χωρίς τη Τσαμουριά. Αγαπάμε τη Τσαμουριά», είπαν- διεκδικώντας με τον τρόπο αυτό ελληνικά εδάφη.


Οι διαμαρτυρόμενοι ανέφεραν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση για τα προβλήματά τους και ζήτησαν εκπρόσωπος της κοινότητάς του να παρευρίσκεται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων της Αλβανίας και της Ελλάδας.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα της συνάντησης των Μπουσάτι – Κοτζιά στην Κορυτσά και θέμα της ημέρας είναι «ακριβώς το ζήτημα των αλβανοτσάμηδων».


Η διαπραγμάτευση θα τελειώσει αύριο- Κυριακή- και αναμένεται να βγει «λευκός καπνός» σε ορισμένα βασικά θέματα, όπως σημειώνεται.


( Στοιχεία από shqiptarja.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr