Ιράν: Ρώσος ειδικός λέει ότι ο Χαμενεΐ έστειλε την οικογένειά του στην Τουρκία




«Ρώσος ειδικός ισχυρίζεται: Ο Χαμενεΐ έστειλε την οικογένειά του στην Τουρκία», γράφει η Χουριέτ


Ιανουάριος  3, 2018. 18:38

Καθώς οι σύμμαχοι στη Μέση Ανατολή συνεχίζουν να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις ταραχές που ξέσπασαν στο Ιράν, και περιμένουν να δουν τι θα γίνει, ένας ανεξάρτητος Ρώσος εμπειρογνώμονας,  ανέφερε ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ  έστειλε για λόγους ασφαλείας την οικογένειά του στην Τουρκία.



Ο Αλεξάντερ Σουμίλιν, κορυφαίος εμπειρογνώμονας της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, παρομοίωσε τη λαϊκή εξέγερση που ξεκίνησε στην πόλη Μασχάντ του Ιράν στις 28 Δεκεμβρίου με την ανατροπή του Σάχη Ριζά Παχλαβί το 1979 με τίτλο «οι αναταραχές στο Ιράν επηρεάζουν τη Ρωσία».


«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, σε πολλές πόλεις στο Ιράν, ο λαός έχει οπλισθεί και άρχισε να καταλαμβάνει στρατόπεδα των Επαναστατικών Φρουρών του Ιράν. Οι αντάρτες είναι οργισμένοι με τους μουλάδες. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές που έφθασαν στα αυτιά μου, ο ηγέτης Αλί Χαμενεΐ, έστειλε την οικογένειά του για λόγους ασφαλείας στην Τουρκία», σημειώνει ο Ρώσος ειδικός, όπως δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα.

 Ο  Σουμίλιν αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή στο Ιράν επηρεάζει άμεσα τη Ρωσία στην παρουσία της στη Συρία και ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη κατάσταση στο Ιράν θα επιφέρει και αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Συρίας.


(Στοιχεία από hurriyet.com.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr