Μπουγιάρ Οσμάνι: Αν δεν βρούμε λύση στο όνομα μέχρι τον Απρίλιο όλα θα πέσουν στο κενό




«Αν δεν βρούμε λύση στο όνομα μέχρι τον Απρίλιο, όλα θα πέσουν στο νερό»


Ιανουάριος 9, 2018. 21:09

Σκόπια.
 
«Ο χρόνος είναι λιγοστός, πρέπει να βρούμε μια λύση γρήγορα, αν δεν βρεθεί μέχρι τον Απρίλιο, η διαδικασία χάνει κάθε αξία. Μπροστά μας είναι μια ιστορική  και χρυσή χρονιά για το κλείσιμο της διαφοράς και να ξεμπλοκαρισθεί η ευρωατλαντική προοπτική της χώρας», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Μπουγιάρ Οσμάνι, μετά τη συνάντησή του σήμερα στο ελληνικό ΥΠΕΞ, στην Αθήνα.



Σύμφωνα με ανταπόκριση από την Αθήνα, ο Οσμάνι είπε ότι αναμένει την πρόταση του Νίμιτς στη συνάντηση που θα γίνει( στις 17 Ιανουαρίου), αλλά πρόσθεσε ότι προτάσεις μπορεί να υποβληθούν και από τις δύο πλευρές, όχι μόνον από το διαμεσολαβητή.


Αυτό που είναι σημαντικό, κατά τη γνώμη του, είναι να εντατικοποιηθεί η διαδικασία ώστε το ζήτημα να κλείσει κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.


Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες των εθνικών θέσεων στις διαπραγματεύσεις και για συγκεκριμένα ονόματα  και προτάσεις που δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης είπε ότι είναι κερδοσκοπία.


Για ένα πιθανό δημοψήφισμα, ο Οσμάνι δήλωσε ότι είναι το δεύτερο βήμα και ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην επίλυση της πρώτης φάσης και στη συνέχεια θα αποφασισθεί εάν υπάρξει δημοψήφισμα ή όχι.


(Στοιχεία από plusinfo.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr