Σκόπια: Μάλλον δεν θα υπογράψει ο Ιβάνοφ για την αλβανική γλώσσα…




Ιανουάριος 14, 2018. 18:48


Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιέργκι Ιβάνοφ,  που ανήκει στο κόμμα του VMRO-DPMNE πιθανόν να μην υπογράψει για την αναγνώριση της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του κράτους.

Οι πληροφορίες από την ‘Gazeta Tema’ έρχονται μετά τις ανακοινώσεις από το κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, ότι δεν πρόκειται να συναινέσει  στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για εξίσωση της αλβανικής γλώσσας  με την ομιλούσα σλαβική των Σκοπίων.


Πηγή προσκείμενη στο γραφείο του προέδρου των Σκοπίων ανέφερε ότι αυτό είναι πολύ σαφές ( ότι δεν πρόκειται να υπογράψει αυτόν τον νόμο που ψηφίσθηκε από το Κοινοβούλιο) και ότι προτίθεται να ασκήσει βέτο σε αυτόν.


Επισημαίνεται, επίσης, ότι το Γραφείο του Προέδρου, μετά τη ψήφιση του σχετικού νόμου για την αλβανική γλώσσα, κατέβασε τα τηλέφωνα και προέβη σε καμία ενημέρωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου από τους 69 βουλευτές στο Κοινοβούλιο.


Ωστόσο, βουλευτές του DUI και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι, τόνισαν ότι ο πρόεδρος της χώρας πρέπει να υπογράψει για να επικυρώσει  τη Συμφωνία Πλαίσιο της Οχρίδας μεταξύ Αλβανών και Σλάβων το 2001.



(Στοιχεία από gazetatema.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Σκόπια, Αλβανοί Σκοπίων, αλβανική γλώσσα,