Οι Σλάβοι της Αλβανίας κυκλοφόρησαν ενημερωτικό φυλλάδιο



Ιανουάριος 10, 2018. 18:09

Εκδόθηκε ένα φυλλάδιο στα Τίρανα από το σύλλογο «Ίλιντεν»,  των Σλάβων της Αλβανίας και εκτυπώθηκε στα σλαβικά των Σκοπίων, στα αλβανικά και στα αγγλικά.


«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ένα τέτοιο φυλλάδιο δημοσιεύεται για πρώτη φορά και ειδικά αυτό που είναι σε τρεις γλώσσες, περιμένουμε από όλους όσους ενδιαφέρονται ότι  θα βρουν σε αυτό βασικές πληροφορίες», είπε ο συντάκτης του φυλλαδίου Νίκολα Γκουρτζάι στη σλαβική εφημερίδα ‘Ίλιντεν’.


Το φυλλάδιο επισημαίνει ο Γκουρτζάι, το οποίο τυπώνεται σε 400 αντίτυπα θα διανέμεται δωρεάν σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας καθώς και στα Σκόπια, αλλά και στη διασπορά.
Ο συντάκτης ανακοίνωσε ότι μελλοντικά θα κυκλοφορήσουν νέα έντυπα στα οποία  θα παρουσιάζεται ο πολιτισμός και οι παραδόσεις των Σλάβων της Αλβανίας.


[Στο έντυπο οι Σλάβοι της Αλβανίας αποκαλούνται «Μακεδόνες» και η σλαβική γλώσσα που μιλάνε την έχουν ονομάσει ως «μακεδονική».]

( Στοιχεία από vecer.mk, makfax.com.mk)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr