Το κέντρο επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού




Ιανουάριος 20, 2018. 21:10

Από το χθες το βράδυ ξεκίνησε η τουρκική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στην επαρχία Αφρίν της Συρίας και η τουρκική ιστοσελίδα ‘Γενί Ακίτ’ παρουσιάζει το «κέντρο» επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού με επικεφαλής τον  αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Χουλούσι Ακάρ.


«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν από τις 5 το απόγευμα», όπως σημειώνει το δημοσίευμα, «την ‘Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας’ (Zeytin Dalı Harekatı) για την εξουδετέρωση των τρομοκρατών που ανήκουν στο PKK / KCK / PYD-YPG και στο Daesh, για να σώσουν τους φίλους και τους αδελφούς της περιοχής  από την καταπίεση τον διωγμό τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά δικαιολογώντας την εισβολή στο συριακό έδαφος.

Θα χρησιμοποιηθούν, όπως αναφέρεται, «έξυπνα μηχανήματα» δίνοντας τη μέγιστη προσοχή να μην υποστούν βλάβη οι πολίτες στο πλαίσιο της επιχείρησης. Οι  «ευφυείς» ρουκέτες αναγνωρίζουν τους στόχους που πρέπει να χτυπήσουν.

Η επέμβαση αυτή της Τουρκίας, απορρέει από το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ειδικότερα από τις αποφάσεις 1624 (2005), 2170 (2014) και 2178 (2014) και για το δικαίωμα της αυτοάμυνας βάσει του άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών,  ενώ η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας τηρείται.
 
Σημειώνεται ότι   σύμφωνα με τον νέο κανονισμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων οι στολές καμουφλάζ έχουν αλλάξει και φοριούνται για πρώτη φορά στην επιχείρηση ‘κλάδος ελαίας’.


(Στοιχεία από yeniakit.com.tr)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr