Ο πρόεδρος της Αλβανίας επισκέφθηκε τη σλαβική μειονότητα στην περιοχή Πρεσπών



Ο πρόεδρος της Αλβανίας χόρεψε με το χορευτικό σύλλογο της σλαβικής κοινότητας

Ιανουάριος 7, 2018. 21:41

Ο πρόεδρος Ιλίρ Μέτα δήλωσε ότι ο Δήμος Πούστετς και ολόκληρη η περιοχή των Πρεσπών θα επωφεληθούν πρώτοι από την εξαιρετική τριμερή συνεργασία μεταξύ  Αλβανίας, Σκοπίων και Ελλάδας, η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει πιο προσιτή.



Ο Μέτα έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δήμο Πούστετς όπου ζει μια μεγάλη σλαβική κοινότητα. Έγινε ευπρόσδεκτος από τους εκπροσώπους της  τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και από δεκάδες κατοίκους της μειονότητας που τον καλωσόρισαν και τον ευχαρίστησαν για τη συνεχή στήριξη  και υποστήριξή του.


Ο πρόεδρος Μέτα αποκάλεσε τη μειονότητα ως «μακεδονική» και τόνισε ότι η προσοχή του θα είναι συνεχής κατά τη διάρκεια της θητείας του.


«Είμαστε υπερήφανοι για τις αξίες της «μακεδονικής» κοινότητας, η οποία αποτελεί περιουσία για την Αλβανία. Σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω  το καλύτερο δυνατό και θα υποστηρίξω όλες τις προσπάθειές σας για τη διατήρηση της ταυτότητας, των παραδόσεων και των εξαιρετικών αξιών σας. Πρέπει όλοι να συνεργασθούμε με το δήμο Πούστετς για να ευημερήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος Μέτα.


Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Αλβανίας με τις τοπικές αρχές επισκέφθηκαν την εκκλησία του Αγίου Αρχάγγελου Μιχαήλ στο Πούστετς, όπου ο αρχηγός του κράτους συνεχάρη τη μειονότητα για την εορτή του Αγίου Ναούμ και των Χριστουγέννων, αφού η σλαβική κοινότητα γιορτάζει με το παλαιό  Ορθόδοξο ημερολόγιο, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.



(Στοιχεία από «ραδιοτηλεόραση Αλβανίας»- Radio Televizioni Shqiptar)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr