Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ




Ιανουάριος 26, 2018. 23:44

Τίρανα.

 «Η προστασία των μεταναστών και ιδιαίτερα της αλβανικής κοινότητας αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης».


Αυτό δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό της Διασποράς, Παντελή Μάικο στην Αθήνα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.



Ο Μάικο εξήρε την ελληνική κυβέρνηση για την άψογη συμπεριφορά που δείχνει προς τους μετανάστες, κυρίως Αλβανούς, και τόνισε την ανανέωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ο υπουργός της Διασποράς ζήτησε περισσότερη προσοχή σε απλά θέματα, όπως η εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας.


 Σχετικά με το θέμα αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας υποστήριξε ότι η διατήρηση της γλώσσας είναι πολύ σημαντική.


Το υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας δημιούργησε μια νέα θέση, τον υπουργό για Θέματα Ιθαγένειας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι εργάζεται  για την διευκόλυνση των διαδικασιών για την ενσωμάτωση των παιδιών στην ελληνική κοινωνία.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας δήλωσε , επίσης, ότι η Ελλάδα  θα υποστηρίξει πλήρως την Αλβανία στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 

Ο υπουργός Μάικο είχε συνάντηση με τον διαμεσολαβητή στην Ελλάδα, Ανδρέα Ι. Ποττάκη, όπου τα προβλήματα, όπως ασφαλιστικά θέματα και συντάξεις,  που αντιμετωπίζουν οι Αλβανοί μετανάστες,  ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών.




(Στοιχεία από το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων -  ata.gov.al)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr