Μάθιου Νίμιτς σε Σκοπιανούς: «Έχετε ισχυρή ταυτότητα, από την …Οθωμανική Αυτοκρατορία»





«Νίμιτς: Τώρα είναι η στιγμή, η ταυτότητα σας είναι ισχυρή και ασφαλής»

Ιανουάριος 20, 2018. 18:18

Σκόπια.

 Ο μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ‘Sitel’ των Σκοπίων, δήλωσε ότι η διαφορά δεν προκαλεί κανένα σημαντικό πρόβλημα στον κόσμο, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ποτέ δεν άκουσαν για τη διαφορά αυτή, αλλά θα υπάρξει μεγάλη ζημιά στις δύο χώρες, εάν η λύση συνεχίσει να διαιωνίζεται.

Σύμφωνα με τον Νίμιτς, σε αντίθεση με το παρελθόν, η κατάσταση έχει αλλάξει τώρα,  όπως και οι δύο κυβερνήσεις σε Αθήνα και Σκόπια.


«Η Αθήνα εξέρχεται από μια οικονομική κρίση, πιο σίγουρη και προσπαθεί να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην περιοχή. Στα Σκόπια έχουμε μια νέα κυβέρνηση που φαίνεται αποφασισμένη να λύσει το πρόβλημα. Τώρα έχω  δύο κυβερνήσεις με σοβαρούς ανθρώπους, δύο πρωθυπουργούς και δύο υπουργούς Εξωτερικών, επίσης η αντιπολίτευση και τα μέσα μαζικής  ενημέρωσης πρέπει κάποτε να αποφασίσουν. Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή, επειδή δεν υπάρχουν εκλογές, να μην περιμένουμε τα επόμενα 25 χρόνια, εσείς θα είστε εδώ, εγώ δεν θα είμαι», είπε ο Νίμιτς.


Ο Νίμιτς αναφερόμενος στον Σκοπιανό διαπραγματευτή Βάσκο Ναουμόφσκι, είπε ότι είναι νεαρός διπλωμάτης και δεν επικρίνει τη δήλωσή του, την οποία έδωσε στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη.


Ο διαμεσολαβητής επεσήμανε ότι δεν μπορούσε να ανακοινώσει το πακέτο για την πρόταση του ονόματος, την οποία παρέδωσε και στα δύο μέρη.


«Δεν είναι μυστικό ότι η συμφωνία είναι πλήρης και προσπάθησα να καλύψω τα μεγαλύτερα προβλήματα και να βρω έναν τρόπο ενδιαφέροντος και από τις δύο πλευρές. Δεν προσπερνώ στην ταυτότητα της χώρας, αλλά την ενισχύω αυτήν. Έχετε μια ισχυρή ταυτότητα, όχι μόνο από την ανεξαρτησία σας εδώ και 25 χρόνια, αλλά από την πρώην Γιουγκοσλαβία και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Κατά τη γνώμη μου, με την πρότασή η ταυτότητα είναι ασφαλής και με τις ιδέες μου ενισχύεται περισσότερο. Έγραψα τις προτάσεις σε 4 σελίδες και τις έδωσα στις αρχές. Χρειάζεται  χρόνος για να σκεφθούν, χρειάζεται 3-4 ημέρες το αργότερο για να μιλήσουν. Θα επισκεφθώ και τις δύο χώρες τις επόμενες 10 ημέρες για να βρω έναν συμβιβασμό και θεωρώ  ότι θα βρεθεί.», είπε ο Νίμιτς

 Στο βίντεο σχετικά με την ταυτότητα στο 4΄ 





( Στοιχεία plusinfo.mk, sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr