Ο Αμπάς παρακολούθησε την Ελληνορθόδοξη Λειτουργία στη Βηθλεέμ





Ιανουάριος 7, 2018. 18:25

Βηθλεέμ.
 
Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς παραβρέθηκε  στη μεσονύχτια Λειτουργία στην Εκκλησία της Γεννήσεως της Βηθλεέμ για τα Χριστούγεννα,  που γιορτάζονται από τους Ορθόδοξους χριστιανούς που ακολουθούν  το Ανατολικό ημερολόγιο στην Παλαιστίνη.



Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄ οδήγησε την πομπή των Χριστουγέννων από την Ιερουσαλήμ μέχρι τη Βηθλεέμ, η οποία  πρωτοστατεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της εκκλησίας.


Ο πρωθυπουργός Ραμί αλ Χαμντάλα, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας Ταγέμπ Αμπντέ Ραχίμ, ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα και ο δήμαρχος της Βηθλεέμ Αντόν Σαλμάν  παρακολούθησαν τη μεσονύχτια λειτουργία μεταξύ των πολλών άλλων εξεχόντων προσώπων.


Ο Θεόφιλος είπε ότι η Εκκλησία της Γεννήσεων είναι η καρδιά, προστασία και ασπίδα της ιερής πόλης της Βηθλεέμ και η Εκκλησία της Ιερουσαλήμ προσεύχεται αυτήν την ώρα για την παγκόσμια ειρήνη, την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και στους Αγίους Τόπους  για την πρόοδο, επιτυχία και ευλογία των πιστών, ιδιαίτερα των Ελληνορθόδοξων που ζουν στο κράτος της Παλαιστίνης και για τον Παλαιστινιακό λαό, με τους οποίους η Εκκλησία της Ιερουσαλήμ  συμπάσχει έντονα.


Οι Ορθόδοξες εκκλησίες εορτάζουν την Ημέρα των Χριστουγέννων στις 7 Ιανουαρίου ενώ η Αρμενική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η τελευταία που γιορτάζει τα Χριστούγεννα στους Αγίους Τόπους με την παραδοχή των Χριστουγέννων από την Ιερουσαλήμ μέχρι τη Βηθλεέμ στις 18 Ιανουαρίου και την Ημέρα των Χριστουγέννων στις 19 Ιανουαρίου.


 (Στοιχεία από english.wafa.ps)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr