Η Αλβανία εξοπλίζεται: Η Αυστρία παραδίδει 'έξυπνα' επιθετικά όπλα




Σχετική μνεία  για την νέα προμήθεια του αλβανικού στρατού έκανε στη σελίδα της η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Όλτα Τζάσκα

Ιανουάριος 24, 2018. 19:18

Μετά τον εξοπλισμό με πυραυλικά συστήματα της Σερβίας και της  Κροατίας, τώρα και η Αλβανία έχει εισέλθει στην κούρσα εξοπλισμών με σκοπό την πλήρη ανανέωση των τεθωρακισμένων μάχης, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Μάλιστα, έπειτα από την άφιξη των τεθωρακισμένων οχημάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη συνολική ανανέωση των ελαφρών όπλων, ο στρατός αγόρασε από την Αυστρία επιθετικά όπλα για το πυροβολικό.


Πρόκειται για εξοπλισμό από τη γνωστή αυστριακή εταιρεία «Hirtenberger AG», η οποία παράγει κανόνια και όλμους, τα πιο ‘δολοφονικά’ στον κόσμο.


Προς το παρόν το Υπουργείο Άμυνας, έχει αγοράσει όλμους διαμετρήματος 60 χιλιοστών, που κρίνονται ιδανικοί για τις ειδικές δυνάμεις και έχουν αποδειχθεί επιτυχείς από στρατούς στον κόσμο.


Εκτός από τον αυστριακό στρατό, ένα από τα πιο γνωστά στρατεύματα του κόσμου που χρησιμοποιεί αυτό το πυροβόλο είναι οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις SAS.


Έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο Αφγανιστάν και ο στρατός ξαναγόρασε όλμους τύπου  ‘Hirtenberger’.


Η Αυστρο-Ουγγαρία είχε υποστηρίξει στον μη διαμελισμό της Αλβανίας στις αρχές του 1900  και πάλεψε μέχρι τέλος για να τη δημιουργήσει και να αποφύγει να τη μοιράσει στα σλαβικά κράτη των Βαλκανίων, όπως Σερβία και Μαυροβούνιο που ήταν υπό την επιρροή της Ρωσίας, σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Με δεδομένο ότι υπάρχει  μια σημαντική γεωπολιτική διαμάχη μεταξύ Ανατολής και Δύσης, η Αυστρία έχει αυξήσει τον πολιτικό της ρόλο στα Βαλκάνια, για να  ανακτήσει τον έλεγχο, κατά κάποιο τρόπο, χωρών της περιοχής.


Η Αυστρία είναι επίσης γνωστή ως «δεύτερη πόλη του Βατικανού», καθώς είναι καθολική και συνδέεται στενά με το κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας.


Η απόκτηση αυστριακών όπλων αντιπροσωπεύει μια ποιοτική αύξηση των σχέσεων που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση του Έντι Ράμα με την κυβέρνηση της Βιέννης από το 2013.

 (Στοιχεία από gazetadita.al, gazetatema.net, Facebook)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr