ΥΠΕΞ Σκοπίων: Θα συγκροτήσουμε με την Ελλάδα ομάδες εργασίας για τη διαφωνία του ονόματος




Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Ιανουάριος 12, 2018. 22:00

Σκόπια.

Τα Σκόπια και η Ελλάδα συμφώνησαν να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας με επικεφαλής τους υπουργούς Εξωτερικών, οι οποίοι θα δεσμευθούν για την εξεύρεση λύσης στην 25χρονη διαφωνία του ονόματος.



Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ.


«Είμαστε πεπεισμένοι ότι και οι δύο πλευρές έχουν τη βούληση να προχωρήσουν», είπε ο Ντιμίτροφ, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στη Θεσσαλονίκη.


Στη συνέντευξή του τόνισε ότι οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει να σχηματίσουν ομάδες εργασίας με επικεφαλής τον ίδιο  και τον Κοτζιά, για να διαπραγματευθούν άμεσα πιθανές λύσεις για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος.


Ο Ντιμίτροφ περιμένει την πρώτη συνεδρίαση των ομάδων εργασίας που θα γίνει τον επόμενο μήνα.


«Έχουμε μεγάλη ευθύνη», τόνισε ο Ντιμίτροφ προσθέτοντας ότι η χώρα του έχει επίγνωση των ανησυχιών που προκύπτουν στις γειτονικές χώρες σε όλη αυτή τη διαδικασία.

 Σημαντική η ταυτότητα

«Είναι σαφές ότι η ταυτότητα είναι πολύ σημαντική για εμάς. Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να πείσουμε τους Έλληνες συναδέλφους μας ότι υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ της χώρας μ ας και της περιοχής τους, η οποία περιλαμβάνει τη βόρεια Ελλάδα», πρόσθεσε ο Ντιμίτροφ.


Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων τόνισε ότι η χώρα του, η οποία από το 2005 βρίσκεται με την ιδιότητα της υποψήφιας χώρας για προσχώρηση, ελπίζει να λάβει μια ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο καθώς και πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.


«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος», είπε ο Ντιμίτροφ αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας κατά τη συνέντευξή του στο Ρόιτερ.


( Στοιχεία από sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr