Ο Ζαν-Κλοντ Γιουγκέρ την Κυριακή στα Σκόπια




Φεβρουάριος 23, 2018. 16:07

 Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ θα ξεκινήσει τη βαλκανική περιοδεία του την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, με επίσκεψη στα Σκόπια, στην οποία θα  επισκεφθεί και τις έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων μέχρι την 1η Μαρτίου.



Ο πρόεδρος Γιουγκέρ θα συνοδεύεται από την Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι και τον Επίτροπο Διεύρυνσης, Γιόχανες Χαν.


Τα Σκόπια έχουν, μέχρι στιμής, επιβεβαιώσει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ, αλλά δεν αποκλείονται και άλλες.


Ο Γιουγκέρ και ο Ζαέφ θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, όπως επιβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Ωστόσο, στην  Ευρωπαϊκή Επιτροπή  αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες για τα μηνύματα που θα μεταφερθούν στην ηγεσία των Σκοπίων, ειδικά όσον αφορά το θέμα του ονόματος, για το οποίο υπάρχει ενδεδειγμένη πίεση από τη Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η επερχόμενη επίσκεψη στην περιοχή αντανακλά το ανανεωμένο ενδιαφέρον και η δυναμική που θέλει να φέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Η περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στη Βουλγαρία, η οποία επί του παρόντος προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο Γιουγκέρ στη Σόφια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό ΜπόικοΜπορίσοφ και θα συμμετάσχει σε κοινό γεύμα με όλους τους πρωθυπουργούς των χωρών της περιοχής.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr