Έκπληξη στα Σκόπια: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν υπάρχει …μακεδονικό έθνος



"Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος"

Φεβρουάριος 25, 2018. 15:57


Δημοσίευμα του σλαβικού καναλιού Sitel,  αναφέρει  με έκπληξη (το έχει ως τίτλο) ότι βουλευτής του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει ότι έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι δεν υπάρχει «μακεδονικό έθνος».

Γράφει:

 

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα, ΣΥΡΙΖΑ,  από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μάρδας, θεωρεί ότι ένα σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία, για την Ελλάδα είναι η δεύτερη καλύτερη λύση.


Σε συνέντευξή του στο Ράντιο Σλόμπονταν Ευρώπα, είπε ότι η σημερινή ονομασία για το κράτος αυτό  είναι ο   όρος  FYROM και ότι είναι καιρός να λυθεί το πρόβλημα γιατί η Ελλάδα με το ζήτημα αυτό ασχολήθηκε πολύ χρόνο.


«Πραγματικά είναι καιρός να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα, επειδή έχουμε έχουμε χάσει πολύ χρόνο από το 1992 για να φθάσουμε σε αυτήν τη θέση. Γνωρίζουμε ότι ο γείτονάς μας χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία από το 1945. Πιστεύουμε ότι είναι ένας λανθασμένος όρος αυτός που χρησιμοποιείται», είπε για το Ράντιο Σλόμπονταν Ευρώπα.


Διετύπωσε ακόμη την άποψή του, εάν η ιστορική ονομασία Μακεδονία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους γείτονες.


«Πιστεύω ότι αυτή είναι μια λανθασμένη λύση. Αλλά πρέπει να δούμε πως μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά και γι’ αυτό πρέπει να βρούμε μια δεύτερη καλύτερη λύση για όλους μας».


Πρόσθεσε ακόμη ότι πιστεύει σε μια πιθανή λύση.


«Ακούστε, πρώτον έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και αρχίζουμε από το σημείο αυτό.

 Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να μιλήσουμε για όλα.

 Αλλά πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι ότι όταν αλλάξουν τον όνομά τους, αυτό θα σημαίνει ότι θα υπάρξει επίσης ανάγκη να αλλάξουν πολλά άλλα θέματα που σχετίζονται με τον εθνικό ιμπεριαλισμό ή ό, τιδήποτε άλλο. Στο πλαίσιο αυτό το erga omnes, είναι κάτι που αποτελεί μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία θα διασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή, χωρίς ζητήματα που θα μπορούσαν να παραμείνουν και να προκαλέσουν προβλήματα στο μέλλον», είπε ο Μάρδας όπως σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.

(Στοιχεία από sitel.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr