Ο αλβανικός στρατός παραλαμβάνει δώρα από την Τουρκία




«Η ναυτική δύναμη εξοπλίζεται με 5 οχήματα- βοήθεια του τουρκικού στρατού»


Φεβρουάριος 10, 2018. 08:25


Στην αλβανική ναυτική βάση ‘Πασαλιμάν’ πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης 5 οχημάτων για μεταφορά στρατιωτών και στρατιωτικού υλικού, που αποτελούν δωρεά του τουρκικού στρατού μετά την επίσκεψη της υπουργού Άμυνας Όλτα Τζάσκα, πριν λίγες ημέρες στην Τουρκία.



Στην τελετή παράδοσης αυτών των οχημάτων συμμετείχε ο διοικητής της Ναυτικής Δύναμης Ουλμπέρ Ντογιάνι, ο στρατιωτικός ακόλουθος της Τουρκίας στα Τίρανα Αντέμ Τουρκσόι, ο διοικητής της τουρκικής μονάδας Logistics στη βάση ‘Πασαλιμάν’, υποπλοίαρχος Ερτάν Ενγκερέκ και στελέχη του ναυτικού.


Ο Ντογιάνι ευχαρίστησε  τον τουρκικό στρατό για τη δωρεά των πέντε οχημάτων και τόνισε την πολύχρονη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας.
Ο τουρκικός στρατός  βοηθά στην κατάρτιση των Αλβανών στρατιωτικών με εκπαίδευση στην Τουρκία, με δωρεές  υλικοτεχνικής υποστήριξης και υποδομές, επισκέψεις τουρκικών πολεμικών πλοίων στα λιμάνια της Αλβανίας  και με επισκέψεις διαφόρων επιπέδων και ανάπτυξης κοινών ασκήσεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρεται.


Από την πλευρά του ο υποπλοίαρχος Ερτάν Ενγκερέκ εξέφρασε την εκτίμηση του για την οργάνωση της αλβανικής πλευράς, τη συνεργασία των δύο στόλων, υπογραμμίζοντας τη συνέχεια αυτής της συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και την ετοιμότητα της τουρκικής πλευράς να βοηθήσει την αλβανική ναυτική δύναμη.


Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός θα εξοπλίσει με βαρύ οπλισμό το τμήμα των ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας.


(Στοιχεία από aaf.mil.al)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr