Μέτωπο Αφρίν: Νέες ομάδες ένοπλων Σύριων ενισχύουν τους Κούρδους




Φεβρουάριος 21, 2018. 17:59


Αρκετές πρόσθετες μονάδες πολιτοφυλακής του λαού της Συρίας, έφθασαν στην περιοχή του Αφρίν στο βόρειο τμήμα της Συρίας.


Αυτό αναφέρει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, προσθέτοντας ότι οι στρατιώτες έφθασαν για να βοηθήσουν τον τοπικό πληθυσμό στην αντίσταση του  κατά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης  του ISIS.



Νωρίτερα την Τετάρτη, ο επίσημος εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλίν προειδοποίησε για «σοβαρές συνέπειες» για πιθανές προσπάθειες της κυβέρνησης της Συρίας ή φιλοκυβερνητικών δυνάμεων να εισέλθουν στο Αφρίν.


Ο επίσημος εκπρόσωπος του κουρδικών ενόπλων δυνάμεων στο Αφρίν, Ρεϊζάν Χεντά δήλωσε στο Ria Novosti  ότι το κομβόι των συριακών εθνικών δυνάμεων έφθασε με ασφάλεια στο Αφρίν, παρά τον βομβαρδισμό  του τουρκικού πυροβολικού εναντίον τους.


Χθες, η Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το τουρκικό πυροβολικό είχε επιτεθεί στους Σύριους αντάρτες που πήγαιναν για ενίσχυση των Κούρδων στην Αφρίν.


 (Στοιχεία από ria.ru)


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr