Σκόπια: Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για παραχωρήσεις στην Ελλάδα




«Η Ελλάδα δεν αποκλίνει από το αίτημα για συνταγματικές αλλαγές, το VMRO-DPMNE κατηγορεί  ότι το DUI και το SDSM ανταγωνίζονται σε παραχωρήσεις»

Φεβρουάριος 10, 2018. 21:42

Σκόπια.
 
Οι  κυβερνητικοί εταίροι SDSM  και DUIανταγωνίζονται ποιος θα κάνει περισσότερες παραχωρήσεις και πως θα πλήξουν περισσότερο τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, ανακοίνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.



Στην ανακοίνωση της αντιπολίτευσης υπάρχει αμφισβήτηση για τις δηλώσεις  του βουλευτή Αρτάν Γκρούμπι που είπε ότι  οι συναντήσεις με τον διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς θα προσφέρει τις ιδέες του για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα και ότι η νέα μορφή του ονόματος έχει ήδη συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές.


«Ποιος λέει ψέματα;  Το SDSM ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση της ταυτότητας και της ονομασίας της γλώσσας ή όταν το DUI λέει ότι οι λεπτομέρειες βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση; Ποιος είναι ο Αρτάν Γκρούμπι που προσφέρει ιδέες στον διαμεσολαβητή Νίμιτς και ο Ζάεφ είναι γνώστης αυτών των ιδεών; Είμαστε μάρτυρες μιας επαίσχυντης διαπραγμάτευσης που διακυβεύονται τα υψηλότερα κρατικά συμφέροντα. Η «Μακεδονία» και ο λαός της «Μακεδονίας» δεν αξίζουν αυτή τη στάση από τον Ζόραν Ζάεφ και τον αρχηγό του κράτους. Αν οι ισχυρισμοί  του Γκρούμπι δεν είναι αληθείς ότι διαπραγματεύεται η γλώσσα,  η ταυτότητα και η εθνικότητα, η κυβέρνηση οφείλει αμέσως να θέσει εμπόδια και να απορρίψει κάθε ιδέα από τις προτάσεις του», δήλωσε ο Ιγκόρ Γιανούσεφ, γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι  οι θέσεις του Γκρούμπι απορρίφθηκαν από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ραντμίλα Σεκερίνσκα.


Στην τηλεόραση ‘24’ η Σεκερίνσκα χαρακτήρισε τον Γκρούμπι ως υπερβολικά αισιόδοξο, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες συζητούν λεπτομέρειες εδώ και πάνω από 25 χρόνια.


( Στοιχεία από Sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr