«Οι Έλληνες διασχίζουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία για να …ξεχάσουν την κρίση!»




«Σαμπουάν, κουβέρτες, φρούτα, λαχανικά, κάλτσες, ρούχα: μπορείτε να αγοράσετε τα πάντα εδώ. Εδώ στην αγορά του Ιβαΐλοβγκραντ. Επίσης πολλά άχρηστα, αρχίζει το άρθρο του ο ελληνικής καταγωγής συντάκτης του γερμανικού ραδιοφώνου


Φεβρουάριος 23, 2018. 18:32


Ιβαΐλοβγκραντ -(Το Ορτάκιοϊ της Θράκης).


Τρώνε, πίνουν, χορεύουν – όλα σε μισή τιμή. Πολλοί Έλληνες διασχίζουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία στο Ιβαΐλοβγκραντ για να ξεχάσουν την κρίση, να ψωνίσουν ότι θέλουν και να διασκεδάσουν. Επειδή στην Βουλγαρία οι Έλληνες είναι πλούσιοι, γράφει σε ένα άρθρο του ο Παναγιώτης Γαβρίλης στην ιστοσελίδα του γερμανικού ραδιοφώνου «Deutschlandfunk».



«Οι άνθρωποι ψάχνουν για φθηνά, γιατί να μην έρθουν εδώ; Μια δεξαμενή καυσίμων στο όχημά μου, κοστίζει 40 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα 60 ευρώ. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, εμείς που ζούμε στα σύνορα, γιατί δεν ενδιαφέρεται για εμάς το ελληνικό κράτος», λέει ένας ηλικιωμένος Έλληνας που επισκέπτεται τακτικά το Ιβαΐλοβγκραντ.


Η μικρή αγορά της πόλης είναι η φθηνότερη από οποιαδήποτε άλλη αγορά των συνόρων στην ελληνική επικράτεια.


Αλλά δεν είναι μόνο τα ψώνια που έλκουν τους Έλληνες στη Βουλγαρία.

Ένα άλλο ζευγάρι που καλλιεργεί βαμβάκι  ήρθε στην πόλη για αναζήτηση εργαζομένων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Ο συντάκτης σημειώνει ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα- στην μικρή βουλγαρική πόλη των τριών χιλιάδων κατοίκων-  έχουν ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας- ακόμη και τις καθημερινές.


Ο Παναγιώτης Γαβρίλης μιλώντας με τους συμπατριώτες του που ήρθαν στο Ιβαϊλοβγκραντ,  μένει με την εντύπωση ότι είναι αναγκασμένοι να έρχονται στη Βουλγαρία για ψώνια, αλλά και για διασκέδαση, αφού οι αρχές της χώρας τους έχουν φαίνεται ξεχάσει τα προβλήματα των κατοίκων των παραμεθορίων περιοχών.


(Στοιχεία από focus-news.net, deutschlandfunk.de )


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr