Βούλγαροι Ευρωβουλευτές συνέβαλαν σε «ιστορική επιτυχία» για τα Σκόπια



"Ντζαμπάσκι και Κοβέτσεφ σε ιστορική επιτυχία για πΓΔΜ"

Φεβρουάριος 9, 2018. 21:2

Σόφια.

Παρά την αντίσταση των Ελλήνων ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βούλγαροι ευρωβουλευτές πέρασαν με  εξαιρετική επιτυχία τις προτάσεις τους για την FYROM,  αναφέρει βουλγαρικό δημοσίευμα.



Πρόκειται για τους ευρωβουλευτές Αγγέλ Ντζαμπάσκι του ακροδεξιού VMRO που είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  και τον Αντρέι Κοβάτσεφ του κεντροδεξιού κόμματος Gerb, οι οποίοι κατάφεραν να περάσουν προτάσεις,  μετά από περισσότερα από δύο χρόνια στασιμότητας στις σχέσεις μεταξύ του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της FYROM – λόγω της επιδείνωσης της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στη χώρα, αυτήν την εβδομάδα στο Στρασβούργο, όπου πραγματοποιήθηκε τη 14η συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής μεταξύ της ΕΕ και της FYROM.


Με συντονισμό των προσπαθειών τους,  οι δύο βούλγαροι ευρωβουλευτές,  υπέβαλαν σημαντικές προσθήκες στο τελικό ψήφισμα των διατάξεων πο αφορούσε τα Σκόπια,  όπως το αίτημα για την κατάργηση της περιαγωγής, τη βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου και τη βελτίωση της οδικής υποδομής και συνδεσιμότητας που έγιναν ευπρόσδεκτες και εγκρίθηκαν.


«Πρόκειται για μια εξαιρετική επιτυχία, που, παρά την αντίσταση των Ελλήνων αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- μέλη της επιτροπής επιβεβαίωσαν χωρίς αμφισβήτηση τις φιλοδοξίες της πΓΔΜ για καλές σχέσεις γειτονίας στην πορεία προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


(Στοιχεία από dnes.dir.bg)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr