Η επίσκεψη του Βούλγαρου προέδρου σε ‘αδελφικό’ μοναστήρι των Σκοπίων




«Ράντεφ: Εκτιμώ τον ρόλο της Μονής του Μπιγκόρσκι για την ενίσχυση της φιλίας»


Φεβρουάριος  18, 2018. 18:04


Το ιερό μοναστήρι Μπιγκόρσκι (του αγίου Γιόβαν Μπιγκόρσκι) την παραμονή της Εβδομάδας της Συγχώρεσης και την αρχή της Μεγάλης Σαρακοστής, καλωσόρισε χθες τον Βούλγαρο Πρόεδρο, Ρούμεν Ράντεφ που με δύο μητροπολίτες της Βουλγαρικής Εκκλησίας επισκέφθηκαν το μοναστήρι.



Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο ενίσχυσης της εμπιστοσύνης και φιλίας μεταξύ της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας και της Βουλγαρίας.


Ο Βούλγαρος πρόεδρος σε μήνυμά του αργά χθες το βράδυ στη σελίδα του στο Facebook  έγραψε ότι ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που ήταν πρώτος ξένος πρόεδρος που επισκέφθηκε το μοναστήρι.






Η διεύθυνση του βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=H5rd3S21xEU


«Εκτιμώ ιδιαίτερα το ρόλο της Μονής Μπιγκόρσκι για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της φιλίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και της  «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Έφυγα από αυτό το μέρος με μια αίσθηση καθήκοντος και με την πεποίθηση ότι πρέπει να δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και ακόμη μεγαλύτερη φιλία, για να είμαστε πιο κοντά», έγραψε ο Ράντεφ.


Οι φιλοξενούμενοι χαιρετίσθηκαν από την ηγούμενο του μοναστηριού, Αρχιμανδρίτη Παρθένιο και τη μοναστική αδελφότητα καθώς και αποστολής μοναχών από τα μοναστήρια Ρέτσιτσα, Πρετσίστα και Κνεζίνο, καθώς και από πολλούς ανθρώπους.


Στην τελετή ήταν και ο αρχιποιμένας της επαρχίας Ντεμπάρ – Κίτσεβο, μητροπολίτης Τιμόθεος.



Στο πρόσωπό σας βλέπουμε τον αδελφό βουλγαρικό λαό…



«Είναι τιμή μας και συγχρόνως ευγνώμονες σε εσάς, εξοχότατε πρόεδρε Ράντεφ, γιατί είσαι ο πρώτος πρόεδρος άλλης χώρας, ο οποίος επισκέπτεται το χιλιόχρονο μοναστήρι  Μπιγκόρσκι.


»Πιστεύουμε ότι αυτή η επίσκεψη δεν είναι καθόλου τυχαία… Στην πραγματικότητα, με την παρουσία σας εδώ,  βλέπουμε ολόκληρο τον αδελφό βουλγαρικό λαό …».


Η επίσκεψη, όπως πρόσθεσε, λαμβάνει χώρα τη χρονιά που η Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας, της οποίας ο πρώτος αρχιεπίσκοπος ήταν ο ιδρυτής της Μονής Μπιγκόρσκι, ο Γιοβάν Ντεμπράν, γιορτάζει την χιλιετηρίδα της, είπε ο αρχιμανδρίτης Παρθένιος.


Τους μοναχούς χαιρέτισαν και έδωσαν τις ευχές και το μήνυμα του  Βούλγαρου Πατριάρχη, Νεόφυτο, οι δύο  μητροπολίτες βουλγαρικών μητροπόλεων,  που συνόδευαν τον πρόεδρο της Βουλγαρίας.


(Στοιχεία από plusinfo.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr