Γνωστός Σκοπιανός: «Θα πληρώσω εγώ για να κατέβει ο Μέγας Αλέξανδρος από την πλατεία»




Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Φεβρουάριος 17, 2018. 20:40

Ο Μιροσλάβ Γκάρτσεφ, μέλος του Συμβουλίου Πολιτισμού του SDSM, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε δηλώσει στα σερβικά ΜΜΕ ότι η «Μακεδονία» και το «μακεδονικό έθνος» εφευρέθηκαν από τον Τίτο, είναι μέλος της Επιτροπής αξιολόγησης των έργων που στήθηκαν  σε δημόσιους χώρους από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.



Ο ίδιος θα επισημάνει ότι το έργο  με τον Μέγα Αλέξανδρο στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων στοίχισε στο λαό οκτώ εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έλαβε ο καλλιτέχνης…


«Στην περίπτωση του ‘ Έφιππου Πολεμιστή’ (του Μεγάλου Αλεξάνδρου) πρέπει να πω ότι όλα αμφισβητούνται. Είναι το μεγαλύτερο αδίκημα που διαπράχθηκε από όλα τα μνημεία. Πρόκειται για μια ληστεία μαφιόζικης επινόησης, όπου ρίχθηκαν χρήματα του λαού που φθάνουν τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να έχει λόγο η Συνέλευση».


Μάλιστα χαρακτήρισε τη σιωπή της Συνέλευσης (κοινοβουλίου) για τις δαπάνες αυτές ως εγκληματική, «ισοδυναμεί με μια εγκληματική οργάνωση», είπε χαρακτηριστικά.


«Όταν ο Έφιππος Πολεμιστής είναι ο καρπός της εγκληματικής οργάνωσης, αυτό το μνημείο βρίσκεται σε αντίθεση με τη συνταγματική τάξη, αποτελεί καρπό μιας διεφθαρμένης κλοπής που παραβίασε τους νόμους και τίποτε δεν απομένει από την καταστροφή του», είπε ο Γκάρτσεφ.


«Δεν είναι σπουδαία δουλειά να κατέβει ο Έφιππος Πολεμιστής από την πλατεία. Χρειάζεται μόνο ένα φορτηγό  με έναν γερανό και τέσσερις εργάτες, να φορτωθεί στο φορτηγό και οδηγηθεί έξω από την πόλη. Θα το πληρώσω εγώ, ας είναι αυτή η δωρεά μου στην ανάκαμψη της κοινωνίας, για να προετοιμάσουμε το δρόμο από μια κοινωνία των κρετίνων σε μια δημοκρατική κοινωνία», είπε.


(Στοιχεία από vecer.mk)

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr