Επιστολή Αλβανοτσάμη στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας



 «Οι Έλληνες και οι Αλβανοί είναι  κάτι περισσότερο από γείτονες και φίλοι. κ. Προκόπη Παυλόπουλε»

Φεβρουάριος 9, 2018. 19:18

 Προβαίνουμε σε μια δημοσίευση που είδαμε σήμερα σε αρκετές αλβανικές ιστοσελίδες από τον γνωστό αλβανοτσάμη συγγραφέα-ιστορικό, Άρμπεν Λάλα, που με τον δικό του τρόπο κατηγορεί πάλι την Ελλάδα, τους Έλληνες αλλά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Η δημοσίευση γίνεται με γνώμονα τη γνώση που πρέπει να έχουμε για τους Αλβανοτσάμηδες και τις διεκδικήσεις τους, όπως, φυσικά,  και των άλλων βαλκανικών λαών



Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ελλάδας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.


Αξιότιμε πρόεδρε της Ελλάδας κ. Προκόπη Παυλόπουλε!


Έχετε προβεί πάνω από δύο φορές σε δηλώσεις με απειλητικό τόνο για το ζήτημα των τσάμηδων, προτρέποντας την Αλβανία και τους Αλβανούς να το ξεχάσουν, να κλείσουν το στόμα τους σε αυτό το ζήτημα, επειδή δεν υπάρχει θέμα τσάμηδων.


Καταλαβαίνω το μίσος σας, καταλαβαίνω την οργή σας ως άνθρωπος, αλλά δεν καταλαβαίνω πως ο πρόεδρος της Ελλάδας, αυτής της χώρας που ισχυρίζεται ότι εκφράζει την αρχαία δημοκρατία, εκφράζεται με υψηλούς απειλητικούς τόνους στον καλύτερο γείτονά του, όταν πρέπει να εκφράζει την ειρήνη και τη συμφιλίωση.


Κύριε Παυλόπουλε, έζησα πολλά χρόνια στην Ελλάδα, γνώρισα φίλους και πολιτικούς, βουλευτές κοντά στον Καραμανλή, τον Γκιουλέκα, τον Ψωμιάδη, τον Παρασκευόπουλο κλπ.


Ξέρω πολύ καλά την ελληνική κοινωνία, την υψηλή, αλλά και τους εργαζόμενους, και σας λέω με πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός είναι φιλόξενος, αγαπά κάθε λαό, τους Αφρικανούς, Σλάβους, Φιλιππινέζους, Παλαιστίνιους, Κούρδους, Τούρκους κλπ.


Αλλά και ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες μισούν τους Αλβανούς, αυτό το μίσος δεν είναι θρησκευτικό ζήτημα αλλά εθνοτικό. Γιατί η Ελλάδα είναι αντι-αλβανική όταν οι Αλβανοί δεν είναι ανθέλληνες;

Την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, κ. Παυλόπουλε, την δίνει ο διανοούμενος και μεγάλος ποιητής, ο βραβευμένος με Νομπέλ Λογοτεχνίας το 1979, Οδυσσέας Ελύτης, ο οποίος είπε: 
« Η πατρίδα μου μια τοιχογραφία μ’ επιστρώσεις διαδοχικές φράγκικες ή σλαβικές, που αν τύχει και βαλθείς για να την αποκαταστήσεις πας φυλακή».

Η απάντηση βρίσκεται επίσης στο βιβλίο του συγγραφέα, ποιητή και μελετητή, Νίκου Δήμου « Η δυστυχία να είσαι Έλληνας» που ανατυπώθηκε  περίπου 40 φορές.

Ο Νίκος Δήμου δήλωσε στις 23 Ιουνίου 2009 στην εφημερίδα NY TIMES: «Μιλάμε αλβανικά και αποκαλούμε τους εαυτούς μας Ρωμαίους, αλλά οι Βίνκελμαν, Γκέτε, Βίκτορ Ουγκώ, Ντελακρουά, μας λένε ‘Όχι, είσαστε Έλληνες, απευθείας απόγονοι του Πλάτο και του Σωκράτη… Εάν ένα μικρό, φτωχό έθνος έχει  τέτοιο βάρος στους ώμους του, ποτέ δεν θα ανασηκωθεί…», λέει ο συγγραφέας Νίκος Δήμου.


Οι Έλληνες σήμερα δεν είναι οι αρχαίοι Έλληνες που υποστήριζε ο Γερμανός ιστορικός του 18ου αιώνα Johann Winckelmann, ο οποίος δημιούργησε το όραμα ότι η αρχαία Ελλάδα κατοικούνταν από όμορφους ανθρώπους με ξανθά και μακριά μαλλιά, ανθρώπους έξυπνους. Αυτή η εικόνα του Ιωακείμ Βίνκελμαν, στην πραγματικότητα αφορά τους Ιλλυριούς που είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά.
Έτσι, οι αρχαίο Έλληνες ήταν Ιλλυριοί και όχι οι Έλληνες του σήμερα.


Οι ελληνικοί πληθυσμοί του 19ου αιώνα, όπως οι Αλβανοί, Σλάβοι, Τούρκοι, Εβραίοι, Άραβες, Βλάχοι, αναγκάσθηκαν να δημιουργήσουν τη σύγχρονη ελληνική ταυτότητα.

Αλλά τα χαρακτηριστικά αυτών των ατόμων δεν ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά των αρχαίων Ελλήνων, εκτός από τους Αλβανούς, διότι αποδεικνύεται επιστημονικά ότι προέρχονται από τους Ιλλυριούς.


Τον Μάιο του 2012 ο Έλληνας συγγραφέας Δημήτρης Επικούρης  σε ένα κείμενό του για τους Έλληνες έγραφε: «η σύγχρονη Ελλάδα δεν έχει κανένα δεσμό που να την συνδέει με την αρχαία Ελλάδα και από τους ανθρώπους που κάποτε ζούσαν στη χώρα αυτή, τόσο από πολιτιστική όσο και από γενετική άποψη. Οι σημερινοί Έλληνες είναι  μίγμα των βαλκανικών φυλών (Αλβανών, Σλάβων, Βλάχων) οι οποίοι στη διάρκεια των διάφορων εποχών αναμείχθηκαν με βορειαφρικανούς, Αρμένιους και άλλες φυλές της Ανατολίας, χωρίς να ξεχνάμε εδώ τους Φράγκους, τους Βενετούς που ήταν επίσης πολυάριθμοι στην περιοχή αυτή».


«Αξιότιμε πρόεδρε της Ελλάδας, κ. Π. Παυλόπουλε! Γιατί μισείς τόσο πολύ τους αλβανοτσάμηδες, χωρίς να γνωρίζεις την αλήθεια της κατηγορίας ότι συνεργάσθηκαν με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς. Εσείς και τα παιδιά σας διαβάζετε ψευδείς ιστορίες, μύθους και πολλά άλλα στοιχεία που προέκυψαν από την ιδεολογική θρησκευτική εξαπάτηση. Δεν υπήρχε ποτέ αληθινή φιλία και ειλικρίνεια των Ελλήνων με τους Αλβανούς, ενώ η Ελλάδα δεν ζητά συγνώμη για τη γενοκτονία του 1944-1945.


Η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και πολλών διεθνών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να επιστρέψει τα κλοπιμαία των Αλβανοτσάμηδων και να δημιουργήσει συνθήκες αποκατάστασης στο έδαφος τους.


Αλλά, οι τσάμηδες θα επιστρέψουν κάποτε στα σπίτια τους; Πιστεύουμε ότι οι Αλβανοτσάμηδες μία ημέρα θα αποκατασταθούν, όπως έγινε με παγκόσμια ιστορία που έχει αναγνωρίσει τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η οποία εξαφανίσθηκε με την γλώσσα και τον πολιτισμό της, η Βυζαντινή ιστορία, η οποία κατέρρευσε, και πάνω από 500 χρόνια Οθωμανική Αυτοκρατορία που κατέκτησε λαούς στα Βαλκάνια τελικά συρρικνώθηκε.


Έτσι θέλει ή δεν θέλει η Ελλάδα, το ζήτημα των τσάμηδων δεν θα εξαφανισθεί, ούτε οι Αλβανοί θα μείνουν σιωπηλοί. Δεν είμαστε πια, οι Αλβανοί της δεκαετίας του 1990, κουρελιασμένοι, με άδειο στομάχι και κακή υγεία.


Οι Αλβανοί αποτελούν το ένα τρίτο των λαών στα Βαλκάνια, οπότε εάν μετράτε μόνο τους Αλβανούς της Αλβανίας, κάνετε λάθος. Θα σας θυμίσω ότι στην Αθήνα έχουμε ακόμη κάποιους παππούδες όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος εξακολουθεί να μιλά αλβανικά στο σπίτι.


Έλληνες αλβανικής καταγωγής υπάρχουν χιλιάδες, στο νησί της Σαλαμίνας, στην Άνδρο, στην ελληνική Θράκη κοκ. Χωρίς να λέμε για τα δύο τρίτα των Ελλήνων βουλευτών που έχουν ρίζες DNA  αλβανικό, με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο Ελλάδας, Σεβασμιώτατο Ιερώνυμο.


Έχουμε ακριβή στατιστικά στοιχεία, έχουμε επαφές με τη ψυχή μας και τους αδελφούς εξ αίματος.


… Εν κατακλείδι κ, Παυλόπουλε, οι Αλβανοί δεν έχουν προκαλέσει ποτέ κρίση με τους γείτονές τους και ήταν πάντοτε πρόθυμοι να μειώσουν τους τόνους των κρίσεων μας.

Οι πρόσφατες αναφορές σας κύριε πρόεδρε της Ελλάδας, δείχνουν έλλειψη αμοιβαιότητας, που αποτελεί τον βασικό κανόνα των διπλωματικών συμφωνιών.


Η ειρήνη που προσφέρεται από την Αλβανία για την επίτευξη μακροπρόθεσμης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας είναι μια ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί επειδή είμαστε δύο χώρες που ζουν κοντά ο ένας στον άλλο.

Οι Έλληνες και οι Αλβανοί είναι κάτι περισσότερο από γείτονες, κάτι περισσότερο από φίλους, αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός  κ. Π. Παυλόπουλε.


Άρμπεν Λάλα- Arben Llalla

 

(Στοιχεία από /lajmpress.com, infoelbasani.al, tetovapress.com, news-start.info)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr