Οι Αλβανοί ριζοσπάστες Ισλαμιστές του ISIS





Φεβρουάριος 12, 2018. 15:47
Τίρανα.
Ο γνωστός διεθνής γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός «Φωνή της Γερμανίας»-Deutsche Welle (DW),  αφιέρωσε μια εκτεταμένη αναφορά για τους ιερείς ριζοσπάστες ισλαμιστές  στην Αλβανία.


Σύμφωνα με έρευνες περισσότεροι από 100 νέοι Αλβανοί  μάχονται υπέρ του ISIS στη Συρία και το Ιράκ.
Περίπου οι μισοί από αυτούς αναφέρονται ως σκοτωμένοι, αγνοούμενοι ή απρόθυμοι να επικοινωνήσουν με τη χώρα τους.

Η DW επισκέφθηκε τη φυλακή Φούσε- Κρούγια, όπου μίλησε με ορισμένους ιερείς των ριζοσπαστών μουσουλμάνων,  από αυτούς που έχουν διωχθεί ποινικά γιατί ωθούν τη νεολαία να πολεμήσει με τους τρομοκράτες του Ισλαμικού κράτους.

Υπογραμμίζουν ότι πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα πάνε να πολεμήσουν για να προστατεύσουν τον μουσουλμανικό πληθυσμό από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τον στρατό του Σύρου προέδρου,  Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ένας από αυτούς, ο  Φαντίλ Μουσλίμ, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου  μέσω της θρησκευτικής προπαγάνδας ενέπνευσε Αλβανούς να ακολουθήσουν το ρεύμα των σαλαφιστών του Ισλάμ για να συμμετάσχουν στις μάχες τζιχάντ στη Συρία.

«Το Ισλαμικό κράτος επιδιώκει να εγκαθιδρύσει δικαιοσύνη στη χώρα και να κυβερνήσει με το νόμο της Σαρία, δεν είναι τρομοκρατία. Αυτό είναι το μοναδικό μας αίτημα. Δημιουργήθηκε για να νικήσει τον δικτάτορα Μπασάρ Άσσαντ,όπου οι γονείς και παππούδες του είχαν την ίδια σκληρότητα. Γιατί ο όρος τρομοκράτης να μην  είναι για τους Χριστιανούς, τους Βουδιστές αλλά μόνο για τους ισλαμιστές;», δήλωσε ο Μουσλίμ στην DW.



Γερμανοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το χωριό Λεσνίτσε στο Πόγραδετς, που είχε γίνει μία βάση του ριζοσπαστικού Ισλάμ στην Αλβανία.

Το χωριό έχει επιστρέψει στην κανονική ζωή. Όσοι εξακολουθούν να υποφέρουν είναι μέλη της οικογένειας των αγνοουμένων που έφυγαν για τη Συρία.

Ο πρόεδρος  του χωριού Βλαντίμιρ Λίπο δήλωσε ότι οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν το χωριό για να πολεμήσουν στη Συρία δεν ήταν προβληματικοί και εξέφρασε την έκπληξή του  πως έπεσαν θύματα του ριζοσπαστικού Ισλάμ.



(Στοιχεία από gazetatema.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr