Αλβανία: Το PDIU λέει θα καταφύγει στο συνταγματικό δικαστήριο για τα ελληνικά νεκροταφεία




Φεβρουάριος 2, 2018. 08:52

Ο επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, Κόμμα της Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας- PDIU,  Σφετίμ Ιντρίζι στην ‘Ora News’ και στην εκπομπή ‘360 μοίρες’/“360 Gradë”,  προειδοποίησε ότι η συμφωνία για τη δημιουργία  νεκροταφείου για τους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν στο αλβανικό μέτωπο,  θα μπορούσε να καταλήξει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, αφού πρώτα ρωτήσει εάν αυτή η συμφωνία έχει την έγκριση του προέδρου της Δημοκρατίας.



Ιντρίζι:  Θα απευθυνθούμε στο Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Άμυνας που είναι αρμόδια.


Ντερβίσι: Υπήρξε μια ομάδα εργασίας και όλες οι διαδικασίες έχουν εφαρμοσθεί και έως ότου εγκριθεί από το Κοινοβούλιο λογικά θα περάσει από όλα τα επίπεδα.


Ιντρίζι: Τη Δευτέρα θα απευθυνθούμε στο Υπουργείο Εξωτερικών, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο, ο οποίος  έπρεπε να έχει αρμόδιους  διαπραγματευτές   όταν υπεγράφη η συμφωνία για το νεκροταφείο των Ελλήνων στρατιωτών. Αν δεν μας απαντήσουν θα στείλουμε εμείς αυτή τη συμφωνία στο Συνταγματικό Δικαστήριο.


Νερβίσι: Με την ίδια λογική, η συμφωνία για τη θάλασσα του 2009 ανατράπηκε. Υπάρχει ένα προηγούμενο.

 
«Σφετίμ Ιντρίζι προειδοποιεί:  Αν δεν λάβουμε επίσημη απάντηση για το θέμα του νεκροταφείου…»
(Στοιχεία από 360grade.al)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr