Σταύρος Μάρκος: SOS για τους Δρυμάδες


Φεβρουάριος 23, 2018. 21:05

Κραυγή αγωνίας από τον Πρόεδρο της Ένωσης Χιμαριωτών Τιράνων Σταύρο Μάρκο για τον εποικισμό και την πληθυσμιακή αλλοίωση που είναι σε εξέλιξη στο χωριό του Δρυμάδες, μέσω του οργασμού της "τουριστικής ανάπτυξης".

Όπως σημειώνει:

"Ο τρόμος και η εθνοκάθαρση συμβαίνουν περισσότερο από ποτέ στους Δρυμάδες Χιμάρας. Το ερώτημα είναι: Ποιος θα σταματήσει τον Ράμα με τους ολιγάρχες και τους ισλαμιστές Αλβανούς, για να σταματήσει η κατασκευή και λεηλασία της γης των Δρυμάδων και της Παλάσας, που είναι το 50% της επικράτειας του Δήμου Χιμάρρας; Ενώ τo ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων απασχολεί την Ελλάδα, από την άλλη εξοντώνεται ο Ελληνισμός στη Βόρειο Ήπειρο. Ίσως η εθνοκάθαρση της Χιμάρας σηματοδοτεί το τέλος της εθνικής ελληνικής υπόθεσης στη Βόρειο Ήπειρο".

Επίσης πρόσθεσε:
"Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης των διαπραγματεύσεων Ελλάδας - Αλβανίας, η περιοχή καταστρέφεται από τους Αλβανούς.
Δεν καταλαβαίνουμε, η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ, κάνουν δηλώσεις για παραβιάσεις των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ελλήνων, μόνο στην πόλη της Χειμάρας.
Δραλέο, Παλάσα, Δρυμάδες, Γιάλλι, Κηπαρό σε ποιους είναι, δεν ζουν και εκεί οι Έλληνες της Χειμάρρας;"


Τέλος επισήμανε ότι η μουσουλμανική κοινότητα της Αλβανίας ζήτησε από τον Δήμαρχο Χιμάρας Γιώργο Γκόρο άδεια για την ανέγερση τζαμιού στουυς Δρυμάδες, αφού ισχυρίζεται ότι στο χωριό κατοικεί μόνιμα μεγάλος αριθμός μωαμεθανών!
 
βίντεο: 
 

Επίσης οι φωτογραφίες που έστειλε μαρτυρούν το μέγεθος της αλβανικής παρέμβασης στη παραλία Δρυμάδων - Παλάσσας