Αντίδραση VMRO για ξήλωμα αγάλματος Βούλγαρου επαναστάτη –τρομοκράτη




Φεβρουάριος 22, 2018. 21:59

Σκόπια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε στο ξήλωμα του αγάλματος του λεγόμενου ως ‘επαναστάτη’ Αντόν Λαζόφ Γιάνεφ, γνωστού ως Αντόν Κιοσέτο, ο οποίος πριν ενταχθεί στις αρχές του 20ου αιώνα στο βουλγαρικό VMRO, είχε διαπράξει αρκετούς φόνους με ληστείες, Σέρβων, Ελλήνων και Ρουμάνων και αρκετές απαγωγές παιδιών για λύτρα, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στο βιογραφικό του.



Τον Αντόν Κιοσέτο, διεκδικούν ως ‘επαναστάτη’ τους και οι Σκοπιανοί και οι Βούλγαροι.
Ο  νέος πρόεδρος του VMRO, Χριστιάν Μίτσκοσκι σε δηλώσεις του για την κατεδάφιση του μνημείου του ‘επαναστάτη’ αυτού θα δηλώσει:
«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ημέρα που να μην υπάρξει σκάνδαλο με τη νέα κυβέρνηση. Οι πολίτες αισθάνονται ανήσυχοι και γνωρίζω ότι αυτή η ανασφάλεια αποθαρρύνει και χτυπά  στην αξιοπιστία τους».


Σύμφωνα με τον ίδιο, η τελευταία πράξη είναι η κατεδάφιση του μνημείου του «Μακεδόνα» επαναστάτη Αντόν Κιοσέτο.


«Μπορείτε να φαντασθείτε τι  είδους πολιτική μίσους  έχουν που παρεμβαίνουν στην κατεδάφιση των μνημείων επαναστατών μόνο και μόνο επειδή δεν ανεγέρθησαν  από τη σημερινή κυβέρνηση».


Μάλιστα ο ίδιος σύγκρινε την καταστροφική αυτή ιδεολογία της κυβέρνησης με αυτήν που έχει το ISIS στη Συρία και οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.



 Ο Αντόν Κιοσέτο σύμφωνα με τη βουλγαρική εγκυκλοπαίδεια ήταν Βούλγαρος επαναστάτης αλλά και τρομοκράτης [ γράφει χαρακτηριστικά : е български революционер, терорист- Βούλγαρος επαναστάτης , τρομοκράτης].  Η σλαβική των Σκοπίων εγκυκλοπαίδεια τον χαρακτηρίζει «Μακεδόνα επαναστάτη»- македонски револуционер).

Πιθανόν η απομάκρυνσή του αγάλματός του καθώς και άλλων εμπεριέχεται στη συμφωνία καλής γειτονίας μεταξύ Σκοπίων και Βουλγαρίας, μιας και  ‘ήρωας’ ήταν κάτοικος της Βουλγαρίας μέχρι το 1955 που πέθανε.

(Στοιχεία από makfax.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr