‘βουλώστε του το στόμα γιατί λέει την αλήθεια’


Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Πως είναι δυνατό ένας αρχαιολόγος ιστορικός να υποστηρίζει πως οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και οι Μακεδόνες είναι Έλληνες;
'Πως είναι δυνατό να τον ανεχόμαστε; Πρέπει να τον βγάλουμε τρελό, να του βουλώσουμε το στόμα!'
Αυτή είναι η λογική του ...δημοκρατικού καθεστώτος Γκρουέφσκι της γειτονικής Βαρδαρίας.
Για να ενημερώσουμε τον αναγνώστη, αν δεν έχει άμεση γνώση του θέματος, φιλοξενούμε δύο αναρτήσεις. Μια της εφημ. Μακεδονίας και την πρόσφατη του κόμματος ΠΑΜΜΕ.

Από την εφημερίδα Μακεδονία:

« Η κυβέρνηση Γκρούεφσκι, ύστερα από έξι ημέρες απόλυτης σιωπής για την τύχη του Βάσκο Γκλιγκόροφ και παρά τις αρχικές δηλώσεις της αστυνομίας ότι δεν υπάρχει πολίτης με τέτοια ταυτότητα στα Σκόπια, παραδέχτηκε χθες την ύπαρξή του, όπως και ότι με παρέμβαση της αστυνομίας οδηγήθηκε σε... ψυχιατρείο!

Η εφημερίδα “Νόβα Μακεντόνια”, που την περασμένη Παρασκευή πρόβαλε τον ισχυρισμό του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων ότι δεν υπάρχει πολίτης με τέτοια ταυτότητα στα Σκόπια, ούτε και έχει συλληφθεί, χθες αφιέρωσε μισή σελίδα, για να προβάλλει τους αναθεωρημένους ισχυρισμούς του ίδιου υπουργείου. Σύμφωνα με αυτούς, ο Βάσκο δεν συνελήφθη διότι διασπείρει προπαγάνδα προς όφελος του νότιου γείτονα, αλλά οδηγήθηκε με τη “βοήθεια” της αστυνομίας σε… ψυχιατρική κλινική των Σκοπίων, διότι πάσχει από κάποια ψυχική νόσο. Η εφημερίδα επιτίθεται στην Ελλάδα ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει την υπόθεση του Βάσκο Γκλιγκόροφ και κυρίως επιτίθεται στις παμμακεδονικές οργανώσεις των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, διότι κοινοποίησαν με επιστολή τους στο ευρωκοινοβούλιο την υπόθεση και ζητούν την απελευθέρωσή του, όπως και να σταματήσει η αλυτρωτική πολιτική των Σκοπίων κατά της Ελλάδας. Όμως το ρεπορτάζ δεν αναφέρει τίποτε για το πώς βρέθηκε απρόσκλητη η αστυνομία στο σπίτι του Βάσκο Γκλιγκόροφ και γιατί, ενώ τον πήρε με περιπολικό την Τετάρτη, τον οδήγησε στο ψυχιατρείο δύο ημέρες μετά και πού βρισκόταν αυτές τις δύο ημέρες. Όπως έγραψε η “Μ” το περασμένο Σάββατο, η σύλληψη του Βάσκο διαδόθηκε μέσω διαδικτύου και αμέσως όλοι όσοι τον γνωρίζουν έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να ζητήσουν την απελευθέρωσή του. Τα κείμενά του στο ίντερνετ δεν μαρτυρούν ότι πρόκειται για διαταραγμένο άτομο. Καταδικάζοντας τον ψευτομακεδονισμό του Νίκολα Γκρούεφσκι και υποστηρίζοντας τη σλαβική καταγωγή του γειτονικού μας λαού συμπεριλήφθηκε στους εχθρούς τού δήθεν “μακεδονικού” έθνους που θέλει να κτίσει ο νυν πρωθυπουργός των Σκοπίων.»

Ήδη από χθες εκφράστηκαν οι ανησυχίες του Ακρίτα, για την τύχη του φιλέλληνα σκοπιανού αρχαιολόγου το οποίο και εμείς αναρτήσαμε.

Και σήμερα από το ΠΑΜΜΕ:

«Συνελήφθη και πάλι ο φιλέλληνας αρχαιολόγος ιστορικός Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς σύμφωνα με πηγές, προερχόμενες από τα Σκόπια. Κατά πάσα πιθανότητα η σύλληψή του έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου 4 Ιουλίου, ενώ προηγήθηκε επιστολή του Βάσκο προς πολλούς αποδέκτες στο διαδίκτυο, στην οποία εξέφραζε τους φόβους του για επικείμενη σύλληψή του.Σε επικοινωνία που είχαν πάνω στο θέμα της σύλληψης του Γκλιγκορίεβιτς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και επικεφαλής του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιος Παπαθεμελής, με την Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Αμερικής κ. Νίνα Γκατζούλη, συζητήθηκε η πρόθεση της κ. Γκατζούλη να τεθεί η υπόθεση της σύλληψης του Γκλιγκορίεβιτς υπόψη του Μεσολαβητή κ. Νίμιτς.Το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, καλεί όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές να καταθέσουν σήμερα κιόλας ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την υπόθεση αυτή, απαιτώντας από τον Γκρουέφσκυ την άμεση απελευθέρωση του Γκλιγκορίεβιτς και παράλληλα προετοιμάζεται για αποστολή στα Σκόπια, με σκοπό την αναζήτηση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς».