Ντιμιτρόφ, αργά ξύπνησες!

Βούλγαροι στρατιώτες εν ώρα μάχης

Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Σε άλλη μια νέα επίθεση προβαίνει η Βουλγαρία μέσω του υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου, Μποτζιδάρ Ντιμιτρόφ. Ζητά από τα Σκόπια να αποκαταστήσει 470 παραμελημένα νεκροταφεία, όπου σύμφωνα με τις βουλγαρικές αρχές βρίσκονται θαμμένοι Βούλγαροι στρατιώτες των Βαλκανικών Πολέμων και του Α’ Παγκόσμιου Πόλεμου.
Το Κράτος των Σκοπίων δεν καπηλεύεται μόνον την ελληνική αλλά έχει βάλει χέρι και στη βουλγαρική ιστορία!
Βαπτίζει όλους του Βουλγάρους που σκοτώθηκαν στους πολέμους και έχουν ταφεί σε σημερινά εδάφη του ως ‘μακεδόνες’ που στρατεύτηκαν με τη Βουλγαρία.
Η πρωτοφανής αυτή πλαστογράφηση προκάλεσε την οργή του Βούλγαρου υπουργού Ντιμιτρόφ, ο οποίος, σημειωτέον, απολαμβάνει την εκτίμηση της βουλγαρικής κοινής γνώμης με τη σθεναρή στάση του, κατά των πλαστογράφων σκοπιανών.
Η Βουλγαρία είχε ζητήσει την αποκατάσταση των κοιμητηρίων, στο έδαφος της πΓΔΜ, όπου είναι θαμμένοι οι Βούλγαροι στρατιώτες.
Όπως ανακοινώθηκε από τα Σκόπια, μέχρι τις 29 Αυγούστου 2009 θα έχουν αποκατασταθεί μερικώς 57 κοιμητήρια στον Πρίλαπο, παρουσιάζοντας έτσι η Βουλγαρία την έναρξη μιας «κοινής βουλγαρικής δράσης». ( Η αλήθεια είναι πως την αποκατάσταση αυτών ζήτησε, πρώτα, η γερμανική κυβέρνηση για τους νεκρούς Γερμανούς του Α’ παγκ. Πολέμου)
Τα απεριποίητα και κατεστραμμένα βουλγαρικά νεκροταφεία, πολλά εκ των οποίων έχουν γίνει χωματερές από τους σκοπιανούς, στάθηκε ως μια καλή αφορμή για να εκφράσει η Σόφια την αντίθεσή της στην πολιτική Γκρουέφσκι που απομακρύνει τη χώρα από την επιρροή της γείτονος.
Δεν θα λησμονήσουμε τη μεγάλη χαρά της Βουλγαρίας όταν αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Νόμιζε πως απόκτησε ένα προτεκτοράτο...
Τώρα, την έχουν ξεπεράσει στην πλαστογράφηση της Ιστορίας.
Η μεγάλη διδάξασα είναι η ίδια που κατά το παρελθόν, διατείνονταν πως ο Αλέξανδρος είχε ...βουλγαρική καταγωγή! Τώρα ο Αλέξανδρος και οι Μακεδόνες έχουν γίνει ...αρχαίοι σκοπιανοί!
Στο μέλλον μπορεί να ζηλέψουν και οι ...Αλβανοί, οι Άραβες, οι Πακιστανοί κ.ο.κ.
Εκείνο που δεν θέλουν να ακούσουν για την καταγωγή του Αλέξανδρου είναι αυτό που πραγματικά ήταν: Έλληνας.
Πέρα, όμως από αυτά, και Έλληνες αλλά και οι Βούλγαροι γνώριζαν μέχρι τώρα πως ο πόλεμος του 1913, ήταν ελληνοβουλγαρικός ( Μάχες Κιλκίς-Λαχανά, Δοϊράνη, Στρώμνιτσα κλπ).
Τώρα όμως μαθαίνουμε πως δεν ήταν ελληνοβουλγαρικός πόλεμος αλλά .. “ελληνο-μακεδονικός» και οι Βούλγαροι που έφυγαν από τα ελληνικά εδάφη και εγκαταστάθηκαν στη Σόφια και τα περίχωρα ήταν ‘μακεδόνες’!
Διαβάζουμε αυτά τα περίφημα από πορωμένους ...ιεραπόστολους της πλαστογραφίας.

Ντιμιτρόφ, αργά ξύπνησες!

Να δούμε όμως τι λένε και από το κράτος του Γκρουέφσκι, σύμφωνα με δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας Βρέμε.
Ο καθηγητής Στέφαν Βλάχοφ Μίκοφ, διατείνεται πως η Βουλγαρία επιδιώκει να σφετεριστεί ένα δικαίωμα των «μακεδόνων στρατιωτών» οι οποίοι είχαν καταταχτεί στο βουλγαρικό στρατό.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για μια χώρα να επιδιώξει τη συντήρηση των νεκροταφείων των στρατιωτών της, αλλά αυτό το οποίο ζητεί η Βουλγαρία είναι απαράδεκτο.
»Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, όλα τα νεκροταφεία στη πΓΔΜ είναι βουλγαρικά.
Είναι επίσης σαφές ότι η πλειονότητα των στρατιωτών ήταν «Μακεδόνες», που κατατάχτηκαν στο βουλγαρικό στρατό»,εξηγεί ο Βλάχοφ Μίκοφ.
Σύμφωνα με τον αναφερόμενο, η Βουλγαρία μπορεί να αποκαταστήσει τις σπασμένες ταφόπετρες στα κοιμητήρια που βρίσκονται στην πΓΔΜ, αλλά, όχι να προσθέσει νέες επιγραφές, που να εξηγούν ορισμένα γεγονότα που δεν έχουν αποδειχθεί.(!)
Δεν θα ανεχθούν δηλαδή τα Σκόπια να αναγραφεί πως ήτανε Βούλγαροι στρατιώτες.
Επισημαίνεται πως τον περασμένο Μάρτιο η Βουλγαρία προσπάθησε να τοποθετήσει το μνημείο του Βούλγαρου βασιλιά Φερδινάνδου και του συνταγματάρχη Καβαρνάλιεφ σε ένα χωριό της περιοχής Μοναστηρίου (Μπίτολα) αλλά δεν δόθηκε άδεια από την κυβέρνηση των Σκοπίων.
Ο Βλάχοφ Μίκοφ δηλώνει για το γεγονός πως άλλο η τοποθέτηση μιας ταφόπετρας και άλλο είναι η τοποθέτηση ενός μνημείου.
Ο Βούλγαρος υπουργός Ντιμιτρόφ σχετικά με τα κοιμητήρια του Πρίλεπου δήλωσε πως η συντήρηση τους αποτελεί μια πρόοδο και ένδειξη της καλής γειτονίας των δύο χωρών.
Είπε με έμφαση μάλιστα, πως τα νεκροταφεία αυτά είναι του γερμανικού στρατού από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και ότι εκεί είναι θαμμένοι χίλιοι περίπου Γερμανοί και 57 Βούλγαροι. Τα υπουργεία αμύνης της Γερμανίας και της Βουλγαρίας έχουν χρηματοδοτήσει για την αποκατάστασή τους, αφού είχανε γίνει χωματερές από τους Σκοπιανούς.
Ο Ντιμιτρόφ είπε πως είναι ευγνώμων ο βουλγαρικός λαός προς την κυβέρνηση των Σκοπίων που αναγνωρίζει τη Συνθήκη της Γενεύης για τη συντήρηση των τάφων των στρατιωτών. Διαφώνησε όμως με τις δηλώσεις πως δεν πρόκειται για Βουλγάρους αλλά τάχα για «μακεδόνες».
«Έχουμε», είπε, «πολύ καλά στρατιωτικά αρχεία και γνωρίζουμε το που γεννήθηκε και που πέθανε ο καθένας. Δεν είναι σωστό, τώρα, να τους βαπτίζουμε «μακεδόνες» τους στρατιώτες του βουλγαρικού στρατού.
»Δεν αμφιβάλλουμε πως υπήρχαν και εντόπιοι -περίπου 120.000– αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω λέγοντας ότι κατατάχθηκαν με τη βία.”

Ο Ντιμιτρόφ προσπαθώντας να επιβάλλει τις θέσεις υποστηρίζει:
«Σεβόμαστε όσους κατατάχθηκαν στο βουλγαρικό στρατό και σκοτώθηκαν. Είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε τους τάφους τους.»