250 χιλιάδες Αλβανοί Μετανάστες έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι...

...γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης και αναφέρουν τη συνέπεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Ελλάδας.

Ἂρθρα και Σκέψεις -1 Ιαν 2010

«Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ετοιμάζει νομοσχέδιο που δίνει στα παιδιά των μεταναστών την ελληνική ιθαγένεια και το δικαίωμα σε όλους τους μετανάστες του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην τοπική αυτοδιοίκηση»
Γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης
(στη φωτό έναντι η ‘gazeta 55’) και ομιλούν για τη συνέπεια των προεκλογικών υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ.
«Συνεπής η νέα ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στα πρώτα βήματα της θητείας της ανοίγει μια νέα σελίδα στην ελληνική μεταναστευτική πολιτική. Το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε και ενέκρινε σε μια ανοιχτή συζήτηση μιας καινοτόμου πρότασης-νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναγνωρίζει το δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, μετά από πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα».


Ο αρθογράφος αναφέρεται στις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου και τονίζει σε κάποιο σημείο:
«Με την ιθαγένεια παρέχεται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για περίπου 250 χιλιάδες Αλβανούς και άλλους αλλοδαπούς που ζουν στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τουλάχιστον 5 χρόνια νόμιμης διαμονής στη χώρα. Οι αλλοδαποί μπορούν να εκλέγοναι δημοτικοί συμβούλοι αλλά όχι δήμαρχοι».

---