Αγρίεψαν οι Μουσουλμάνοι στην Ιταλία, ζητούν ...


... καταστροφή ή αφαίρεση έργων από καθεδρικό ναό του 15ου αιώνα!

Έργο του αναγεννησιακού ζωγράφου Giovanni Da Modena

Μέλη της νεοσύστατης «Ένωσης Μουσουλμάνων Ιταλίας» με επιστολή τους ζητούν την αφαίρεση ή την καταστροφή των τοιχογραφιών του Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης Giovanni da Modena του καθεδρικού ναού της Μπολόνιας. Κατά την άποψή τους απεικονίζεται ο προφήτης Μωάμεθ καθώς μεταβαίνει στις φλόγες της κολάσεως.

Στο κείμενο τους, το οποίο εστάλη στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ και στον αρχιεπίσκοπο Καρδινάλιο της Μπολόνιας Τζιάκομο Μπίφ, παραπονούνται ότι η τοιχογραφία αυτή είναι προσβλητική για τον Προφήτη.

«Είναι απαράδεκτο», τονίζουν στην επιστολή, « να παρουσιάζεται ο Μωάμεθ τελείως γυμνός με ένα δαίμονα που έχει τη μορφή φιδιού γύρω από το σώμα του που πρόκειται να τον βασανίσει».

Το «Θρησκευτικό Παρατηρητήριο» στην Ιταλία, επισημαίνει πως η διαφορά θα μπορούσε να επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ του Βατικανού και των μουσουλμάνων.

Οι Ιταλοί μουσουλμάνοι υπερασπιζόμενοι τις θέσεις τους δηλώνουν πως το Ισλάμ δεν απεικονίζει τον Χριστό και την Παναγία στα τεμένη του.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, απομάκρυνε από την έκθεσή του όλα τα ζωγραφικά έργα που απεικονίζουν το Μωάμεθ καθώς και τις λέξεις μουσουλμανική ή μουσουλμανικό (έργο).

Σχετικά είχαμε αναφέρει στο άρθρο: 'Ισλαμική τρομοκρατία' στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης

Ἂρθρα & Σκέψεις