Ένα εντυπωσιακό και πικρόχολο ρουμανικό σχόλιο...



Διαβάζουμε τη ρουμανική εφημερίδα Hot News της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2010, 19:22 στη στήλη Οικονομία:

«Η Ελλάδα έλαβε 8 δις ευρώ από την πώληση των ομολόγων υψηλής απόδοσης»

Γράφει στην πρώτη παράγραφο η εφημερίδα:

"Η Ελλάδα έχει πουλήσει ομόλογα αξίας 8 δις σε υψηλές αποδόσεις για να εξασφαλίσει την επιτυχία της πρώτης έκδοσης των τίτλων του δημοσίου»

Στην συνέχεια γίνεται μια αναφορά για την διάρκεια και την απόδοση των ομολόγων. Ας σημειωθεί πως όχι μόνον ο ρουμανικός αλλά ο ευρωπαϊκός Τύπος στο σύνολό του έχει δημοσιεύσει πολύ επικριτικά σχόλια για την χώρα μας.

Εντυπωσιακό είναι το σχόλιο στο παραπάνω δημοσίευμα ενός Ρουμάνου αναγνώστη. Δεν γνωρίζουμε τι γνώσεις ή σχέσεις έχει με την Ελλάδα, ούτε ποιος είναι, σημειώνει όμως:

Σχόλιο: Ας είμαστε σοβαροί (Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010, 20:39)
[anonim] [ανώνυμος]

«Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο βρέθηκε υπό της εξουσίας δύο οικογενειών, μιας δεξιάς και μιας κεντρώας. Η εξουσία εναλλάσσεται μεταξύ των δύο οικογενειών, καθώς και τα χρήματα από τον προϋπολογισμό της χώρας έχουν περάσει, τις τσέπες αυτών των οικογενειών. Τώρα, τα λεφτά έχουν φθάσει στο κάτω μέρος του σάκου, και η ΕΕ προσπαθεί να δανειοδοτήσει μεγάλα ποσά στην Ελλάδα- με συγχωρείτε- στις τσέπες των δύο οικογενειών. Η Πτώχευση στην Ελλάδα προέρχεται από την κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων».

Εμείς, επειδή θιχτήκαμε με τα ανωτέρω, απλά μεταφέρουμε την είδηση, ας απαντήσει κάποιος. Το άρθρο τιτλοφορείται: «Grecia a obtinut 8 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni cu randament ridicat» και η εφημερίδα έχει διεύθυνση: http://www.hotnews.ro/

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος