Ουράνιο Τόξο: «Επιτέλους, ένα μικρό παράθυρο δημοκρατίας στην Ελλάδα»!!


Σκόπια. Ιανουάριος 28, 2010

Πλήρη ικανοποίηση αισθάνονται οι Σκοπιανοί από την απόφαση Δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης, με την καταδίκη σε πέντε μήνες φυλακή και αναστολή τριών ετών σε δύο έλληνες δημοσιογράφους που χαρακτήρισαν τον πρόεδρο μιας σλαβικής οικογενειακής ομάδας, που έχει έδρα στην Ελλάδα, και φέρει την ονομασία «Ουράνιο Τόξο», ως ‘ανθέλληνα’ και ‘ πράκτορα των Σκοπίων’.

Ο πρόεδρος, μάλιστα, αυτής της σλαβικής ομάδας που φέρει το όνομα Παύλος Βοσκόπουλος, δήλωσε στο σκοπιανό ‘Maxfax’ τα εξής ...ευχάριστα :

«η ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης για τους δύο δημοσιογράφους, είναι ένα μικρό παράθυρο για την πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα».

Οι δύο έλληνες, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καψάλης και ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Κόκκος από την Εθνική Ελληνική Ραδιοφωνία καταδικάστηκαν για μια ραδιοφωνική εκπομπή (βγήκε στον ‘αέρα’ στις 29 Μαρτίου 2005) «στην οποία ο Βοσκόπουλος ονομάζεται «πράκτορας των Σκοπίων», «ανθέλληνας μισθοφόρος» και «αυτονομιστής».

Το αστείο της υπόθεσης, ανεξάρτητα από την απόφαση της δικαιοσύνης, είναι οι σκοπιανές ‘σάλτσες’. Γράφει σε ένα σημείο το σημερινό σκοπιανό δημοσίευμα:

‘Επειδή η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» {τα εισαγωγικά είναι του σκοπιανού δημοσιεύματος}, έμμεσα ή άμεσα ακολουθεί την πολιτική ιδεολογία της Ελλάδας όσο αφορά τα δικαιώματα των μειονοτήτων, η περίπτωση της Θεσσαλονίκης μπορεί να χαρακτηριστεί ένα μικρό παράθυρο για την πραγματική δημοκρατία».

Ενημερωτικά σημειώνουμε πως η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στις 8 Ιανουρίου 2010 και αφορούσε μήνυση που κατέθεσε ο Παύλος Χ. Βοσκόπουλος, μέλος της πολιτικής γραμματείας της ομάδας «Ουράνιο Τόξο» για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Εγνατία» και των δύο δημοσιογράφων που προαναφέρθηκαν.

Η μήνυση αναφερόταν σε εκπομπή της ΝΕΤ του Μαρτίου 2005 «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα» της δημοσιογράφου Μάγιας Τσόκλη που είχε αφιέρωμα για τη Φλώρινα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος- А1 Телевизија