Ρωσία: ζητά εξηγήσεις από Βουλγαρία για αμερικανικούς πυραύλους

Φεβρουάριος 14, 2010

Ως δυσάρεστη έκπληξη χαρακτήρισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέϊ Λαβρόφ την πρόθεση της Βουλγαρίας να συμμετάσχει στο αντιπυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων περιμένει από τη Βουλγαρία να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτό.

«Βρισκόμαστε στην αναμονή των εξηγήσεων που μας είχαν υποσχεθεί», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας και συνέχισε « έχουμε ήδη ζητήσει και από τους αμερικανούς εταίρους μας, μέσω του πρεσβευτή μας στην Ουάσιγκτον, να μας πούνε ποια είναι σημασία αυτής της αντιπυραυλικής στρατηγικής, όπου μετά τη Βουλγαρία προσπαθούν να εντάξουν και τη Ρουμανία»

Όπως αναφέρει, εξάλλου, το βουλγαρικό πρακτορείο «Φόκους», ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ, μόλις προχθές (Παρασκευή) δήλωσε πως η χώρα του υποστηρίζει το σχέδιο ενός αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος στην Ευρώπη.

Επιπρόσθετα, όπως έχουμε πρόσφατα επισημάνει, ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σόφια δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις με τη Βουλγαρία βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος