Σκόπια: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών



Φεβρουάριος 24, 2010

Η σκοπιανή αστυνομία εντόπισε διεθνή δίοδο διακίνησης λαθρομεταναστών, που επί μεγάλο χρονικό διάστημα χρησιμοποιούνταν από αυτόκλητη εταιρία, διοχετεύοντας μετανάστες που είχαν τελικό προορισμό την Ελλάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκουλόσκα δήλωσε πως συνελήφθηκαν 120 λαθρομετανάστες προερχόμενοι από την Αλβανία, καθ’ ην στιγμή προωθούνταν μέσω της πΓΔΜ στην Ελλάδα. Οι λαθρομετανάστες ανέφεραν πως πλήρωσαν από 2000 έως 2.500 ευρώ σε ‘εταιρία’, με σκοπό της μετάβασής τους, λαθραία, στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η αλβανόφωνη εφημερίδα των Σκοπίων “Lajm Maqedoni”,δέκα επτά Σλαβομακεδόνες και δύο Αλβανοί δημιούργησαν ‘εταιρία’ προώθησης μεταναστών με την επωνυμία «Albatros».

Στο δημοσίευμα αναφέρονται μόνον τα αρχικά των μελών της ‘εταιρίας’ που κατάγονται από τη Στρούγκα, το Μοναστήρι, τα Σκόπια, την Οχρίδα και την Γευγελή.

Εναντίον της 19μελούς εγκληματικής ομάδας ασκήθηκε δίωξη από τον Εισαγγελέα των Σκοπίων λόγω των υπονοιών ότι έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις.

Τα μέλη της ομάδας αυτής διακινούσαν μαζί με τους λαθρομετανάστες ανήλικα άτομα (κορίτσια) και έκαναν παράνομο εμπόριο (ναρκωτικά).

Η ομάδα είχε στην κατοχή της οχήματα για μεταφορά τα οποία κατασχέθηκαν.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος